X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nous contenidors de recollida de roba vinculats al projecte MODA RE- de Càritas


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i Formació i Treball i han signat un conveni de col·laboració per ubicar 7 contenidors a la via pública del municipi.

Contenidors roba


Sant Vicenç compta des d’aquest mes amb 7 contenidors de roba usada de Càritas.  La incorporació d’aquests nous contenidors vermells neix de l’acord signat entre Càritas i la Fundació Formació i Treball (membre del projecte Roba Amiga). En aquest marc, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt vol promoure el servei de tractament de roba usada al municipi, apostant d’aquesta manera per un servei amb vessant social.

L’objectiu és facilitar als ciutadans i ciutadanes del municipi l’accés als contenidors per dipositar-hi la roba de vestir, de la llar, sabates i complements que ja no es fan servir, a fi que aquesta pugui tenir una nova vida ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge.

Podeu trobar els contenidors a:

  • Ps. dels Pins
  • Carrer Costa Daurada
  • Riera del Gorg
  • Carrer Josep Brunet
  • Riera de Torrentbó
  • Cantonada del carrer Jacint Verdaguer amb el carrer Salvador Espriu
  • Carrer Escoles (davant de l’Escola Sant Jordi)

La roba i sabates recollides als contenidors es portaran a la planta de tractament tèxtil del projecte Roba Amiga ubicada a Sant Esteve Sesrovires, per a la seva classificació i la seva posterior distribució en programes de lliurament social dirigits a famílies en risc d’exclusió social, la venda a través de la xarxa d’establiments Botiga Amiga o bé per al seu reciclatge.

Aquest projecte segueix un model d'economia circular que genera un triple impacte:

  • Social: ajudant a resoldre una necessitat social gràcies al lliurament de roba a famílies vulnerables.
  • Mediambiental: reduint la generació de residus, ja que es converteixen en un recurs.
  • Econòmic: creant o bé consolidant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

Cal destacar que el desenvolupament d’aquest programa permet donar feina a més de 110 persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral.

Així mateix, gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball es dona assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d'entrega social. Aquests es gestionen als establiments Botiga Amiga / Moda Re-, uns espais allunyats de l’assistencialisme que atorguen dignitat i confidencialitat al lliurament.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.05.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^