X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Poesia i + torna a Sant Vicenç el 2 de juliol
Hi haurà tres propostes al parc dels Germans Gabrielistes


Raquel Santanera, Neus Borrell i Bru Ferri, santvicentí format a l'Escola Municipal de Música L'Oriola, i Anna Andreu i Marina Arrufat pujaran a l'escenari per omplir de poesia i música el parc dels Germans Gabrielistes.

Tota la informació sobre l'edició d'enguany del Poesia i + i venda d'entrades en aquest ENLLAÇ

Poesiaimes

Del 30 de juny a l'11 de juliol torna el POESIA i +, el festival d'irradiació poètica del Maresme organitzat per la Fundació Palau de Caldes d'Estrac, i un dels festivals de poesia més importants de Catalunya i cita ineludible de la creació contemporània. En la seva 16ª edició, el Poesia i + recupera la presencialitat i tindrà lloc a Caldes d'Estrac, Canet, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Dosrius, Arenys, Alella i Mataró. Aquests nou municipis acolliran recitals, concerts, performances i propostes artístiques que posaran en diàleg la poesia amb les altres arts i el moment present. Els diversos actes se celebraran en espais singulars del Maresme, la majoria a l’aire lliure.

Després de 15 edicions, el Poesia i + ha consolidat un model de festival que aposta per la distància curta, el creuament interdisciplinari, la força de la paraula i la defensa de l'entorn natural. Així, l'edició d'enguany acull les noves veus de la poesia i un seguit de propostes musicals, artístiques i teatrals que exploren nous territoris.


A Sant Vicenç, la cita amb el festival és triple i arriba el 2 de juliol.

PoesiaimesEstrenem un nou escenari del Poesia i +, el del parc dels Germans Gabrielistes, amb una poeta incontenible: Raquel Santanera. Divendres, 2 de juliol, a les 20h.

Autora de Teologia poètica d’un sol ús (2015) i De robots i màquines o un nou tractat d’alquímia (2018) —i amb Reina de rates: crònica d’una època en premsa—, la poeta de Manlleu s’ha fet un lloc destacat en la rica escena de la poesia catalana actual amb una energia espontània i reflexiva, amb una veu contundent i arrelada que aborda el gènere des d’una poesia cíborg, víctima d’un present que tot ho amara.

A banda dels seus múltiples recitals -gustosos, tendres, picants-, Santanera també és responsable del cicle de poesia i art Els Vespres Malgastats a Osona i de la programació de l’Horiginal, al costat de Maria Sevilla i Laia Carbonell.


PoesiaimesDivendres, 2 de juliol, a les 20.30h. A l’escalf del Konvent de Berga —el gran laboratori cultural de Catalunya—, Neus Borrell i Bru Ferri han anat construint una complicitat difícil de descriure -fràgil, plujosa, sinuosa, íntima- articulada al voltant de la suma de les dues veus i el piano.

A Llibretes i orogènesis (2021), el seu segon àlbum, repassen un bon ventall de poetes         -Maria Mercè Marçal, Blanca Llum Vidal, Pepe Sales, Oriol Sauleda...- i combinen la veu més arrelada amb l’aire i la dispersió del piano.

De Sant Pol de Mar ella i de Sant Vicenç de Montalt ell, en directe agombolen l’oient atent i el passavolant, es deixen anar sense mapes, tal com fan a l’hora de compondre. És sens dubte una proposta molt orgànica, que enllaça cadències i viures diversos i que musicalment transita diferents estils sense descriure’n cap en concret. En alguns moments sonen com una crescuda de riera o un mar encrespat, de vegades com cotó fluix o un suau vespre d’estiu. Però sempre amb la senzillesa de qui s’acosta sense fer soroll a mitjanit, quan tothom dorm.


PoesiaimesDivendres, 2 de juliol, a les 21.15h. Anna Andreu i Marina Arrufat pugen a l’escenari per tancar aquesta jornada d’estrenes i nous viatges. Després de dos discos amb Cálido Home, la vallesana Anna Andreu va publicar l’any passat el seu primer àlbum en solitari, Els mals costums (2020), produït per Jordi Matas. En aquest disc, Anna Andreu es deixa anar per prescindir de faramalla i reforçar la veu, acompanyada per la violinista Marina Arrufat, que aquí toca la bateria, el teclat i fa els cors.

Són vuit cançons honestes, a mig camí entre el pop i el folk, amb una poètica quotidianament indefinida, natural i màgica alhora, nascudes d’una mirada endins i d’una estreta complicitat amb Arrufat. I és que aquest disc també ha suposat una decisió dràstica: Anna Andreu ha pres les regnes de la seva vida per dedicar-se completament a la música, i si bé és cert que ha topat amb un desastre imprevisible -aquesta pandèmia que encara cueja-, la intimitat que desprenen les seves cançons s’ha escolat en moltes llars. Ara, doncs, és un bon moment per descobrir-la en directe i esventrar la nit.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.06.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^