X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'alcalde de Sant Vicenç rep al nét de l'arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia

Visita Antoni Sagnier


L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Víctor Llasera, va rebre el passat dimecres 21 de juliol la visita de l’empresari Antoni Sagnier, nét del reconegut arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, autor d’algunes de les cases amb detalls modernistes i noucentistes del passeig marítim.

La visita es va fer en el marc del projecte “Del Balís al Túnel” i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Caldes d’Estrac, Òscar Baró; les regidores de Cultura i d’Ensenyament del consistori santvicentí, Laia Sorribes i Maria Villalta;  la directora de la Biblioteca Municipal La Muntala, Antònia Caño; i els investigadors caldencs, Lluís Grau (arquitecte) i Xavier Torrentó.

Durant la trobada, Antoni Sagnier va destacar els vincles emocionals que té amb el nostre municipi, on ha residit cinquanta anys de la seva vida. També va presentar el llibre “Sagnier i els modernistes. L’ofici de l’arquitectura 1880-1930”, que aviat sortirà a la venda, i va regalar un llibre sobre el seu avi a cada alcalde.

“Del Balís al Túnel” és el resultat d’una idea que es va originar fa anys a Sant Vicenç i que va comptar des d’un principi amb el suport de l’Arxiu Comarcal de Mataró. L'objectiu és posar en valor el patrimoni edificat, entre el tren i el mar, dels municipis de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar.

Un dels punts més destacats d’aquest patrimoni són les cases del passeig marítim (Marquès de Casa Riera, Anglesos, de Mar i Musclera), que han estat objecte d’un treball de Jordi Sellarés Serra, professor de Dret Internacional Públic, on explica que van servir com a seu d’ambaixades durant la Guerra Civil Espanyola.

En els pròxims mesos, tindran lloc a Sant Vicenç dues accions del projecte “Del Balís al Túnel”:

  • El dissabte 14 d’agost, a les 18.30 h, al Centre Cívic El Gorg, una taula rodona on intervindran Lluís Grau, Rosa Grau, Núria Gifra, Xavier Torrentó i Jordi Sellarés, moderada per Antònia Caño.
  • Del 16 d’agost al 14 d’octubre, a la Biblioteca La Muntala, una exposició dels dibuixos de Núria Gifra del patrimoni edificat durant aquests anys.


Visita Antoni Sagnier

Visita Antoni Sagnier

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 23.07.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^