www.svmontalt.cat


Les protagonistes dels murals són tres dones pioneres: Ada Lovelace, Madame Curie i Clara Schumann.

Grafitis Cau Jove


L'Espai Jove de Sant Vicenç de Montalt ja compta amb tres grafitis, que decoren les parets dels espais comuns d’aquest equipament municipal. Els autors d'aquests murals són els i les joves que van participar el passat divendres 24 de juliol en el taller de grafitis, organitzat per les regidories de Joventut i Infància i d’Ensenyament.

Les protagonistes dels murals són tres dones pioneres, que van destacar en les seves respectives disciplines:  

Ada Lovelace: Augusta Ada Byron King, comtessa de Lovelace, és la primera programadora en la història dels ordinadors. Matemàtica, va col·laborar amb Charles Babbage en el disseny d'una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials.

Madame Curie: Va ser una física i química polonesa, pionera en els primers temps de l'estudi de les radiacions. Va rebre el Premi Nobel de Física el 1903, juntament amb el seu marit, Pierre Curie, i Henri Becquerel, pels seus descobriments en el camp de la radioactivitat .

Clara Schumann: Clara Wieck, va ser compositora, professora de música i una de les principals pianistes del romanticisme. Als vint anys, quan va casar-se amb Robert Schumann, va haver de deixar de compondre per a tocar les peces d'ell.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu, d’una banda, desvincular l'art del grafiti del vandalisme, i d’una altra banda, reivindicar el paper de les dones i donar visibilitat pública a la defensa per la igualtat entre homes i dones.


Grafitis Cau Jove

Grafitis Cau Jove

Grafitis Cau Jove

Publicat el 27.07.2021