X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Perill per onada de calor a partir d'avui dimecres amb un risc d'incendis elevat


El Servei Meteorològic de Catalunya ha previst l’arriba una onada de calor important per avui dimecres 11 d’agost i que s’allargarà durant els propers dies.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt demanem a la ciutadania extremar les precaucions tant per protegir-se d’aquest episodi de calor extrema com per prevenir el risc d’incendi que suposa aquesta climatologia adversa. Els Agents Rurals han activitat el Pla Alfa davant el risc d’incendi més elevat dels darrers 18 anys, en el qual es manté en alerta el Pla Procicat i el Pla Infocat d’incendis forestals. 

D’aquest risc d’incendis es deriven restriccions d’accés a diversos espais naturals.

Tingeu en compte els següents consells davant episodis de calor extrema

  • A casa: controleu la temperatura: durant el dia tanqueu les persianes on toca el sol i al vespre obriu les finestres de casa per refrescar-la; estigueu a les estances més fresques o recorreu a algun tipus de climatització; refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades i beveu aigua fresca; si teniu animals de companyia procureu que no estiguin al sol i hidrateu-los.
  • Al carrer: eviteu el sol directe: eviteu sortir ales hores de més calor i fer activitats físiques intenses; procureu caminar per l’ombra o estar sota un para-sol quan estigueu a la platja; descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats; porteu una gorra o un barret i utilitzeu roba lleugera, de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada; porteu aigua i beveu-ne sovint.
  • Al cotxe: eviteu viatjar amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos i no deixeu mai els infants, ni les persones grans, ni els animals de companyia dins el cotxe amb les finestres tancades; quan feu un viatge llarg, atureu-vos per descansar i refrescar-vos.
  • Als àpats: feu menjars lleugers i eviteu els àpats calents i de moltes calories; preneu aliments rics en aigua com les fruites i les hortalisses; beveu molta aigua i sucs de fruita ino prengueu begudes alcohòliques.
  • Ajudeu a les altres persones: si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, mireu de visitar-los un cop al dia i ajudeu-los a seguir aquets consells i si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació, doneu-li aigua, mulleu-la, venteu-la i aviseu urgentment als serveis mèdics o al 112.



Més informació detallada sobre els consells a seguir en els enllaços següents:


Davant dels risc per onada de calor

Davant del risc d’incendis forestals

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.08.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^