www.svmontalt.cat
Les entrades esglaonades i les mascaretes es repeteixen en un nou curs escolar


Més enllà de les mesures per evitar contagis, la tornada a les classes ha deixat les imatges habituals de cada setembre: alumnes que es retroben amb els companys, docents que ho tenen tot a punt i motxilles plenes.

Inici curs

La pandèmia encara està present i també s'ha fet notar en la tornada a les aules. El primer dia de classes ha estat protagonitzat de nou per les entrades esglaonades i les mascaretes, tot i que aquest curs les mesures per evitar els contagis es van adaptant a una situació epidemiològica que va millorant. Així, més d'un miler d'alumnes de centres santvicentins han arrencat aquest dilluns un nou curs escolar entre retrobaments.

Les restriccions anti-Covid segueixen presents, ja que la pandèmia encara és entre nosaltres, però hi ha una certa flexibilització que dona una aparença més normal al temps que es passa al centre educatiu. Es mantenen els grups bombolla i la mascareta obligatòria, però als patis es pot estar sense mascareta si es mantenen dins del mateix grup, i els alumnes amb pauta completa de vacunació no s'hauran d'aïllar si són contactes estrets.

D'altra banda, es poden celebrar reunions amb les famílies i es flexibilitza l'entrada de familiars als centres. Tampoc cal prendre la temperatura als infants i joves a l'entrada a l'escola. 

El curs en xifres

Dels més de 1.000 alumnes matriculats fins ara als centres escolars públics de Sant Vicenç de Montalt, 530 són d'infantil i primària (307 alumnes a l'Escola Sot del Camp i 224 a l'Escola Sant Jordi) i 530 inscrits a l'institut Esteve Albert.

Per la seva banda, l'Escola Bressol Municipal Els Garrofers ha obert portes amb una cinquantena de nenes i nens i l'Escola Municipal de Música L'Oriola inicia el nou curs amb 91 alumnes matriculats.

Són xifres similars a l'any passat, tot i que les dades són provisionals, ja que encara es poden rebre sol·licituds (matrícula viva) d'alumnes que van arribant a Sant Vicenç al llarg del curs i s'han d'escolaritzar.

Treballs de millora i manteniment als centres

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha invertit durant aquest estiu més de 17.000 euros en reformes als dos centres d’Infantil i Primària del municipi.

Els treballs més destacats s'han destinat a millorar el sistema de tancament de seguretat de les portes de les cuines del Sant Jordi i del Sot del Camp; l’adequació d’un espai segur al Sant Jordi per guardar el material informàtic; l’adquisició d’instruments musicals, en el marc del projecte UI UI «Un infant, un instrument», perquè els nens i nenes dels dos centres puguin aprendre a tocar un instrument a l’aula.

Les actuacions han inclòs també la instal·lació d’aparcaments per a patinets; els treballs per reforçar les zones d’ombres dels patis i per reparar les tanques perimetrals dels centres i l’adquisició de xarxes per les porteries, a més de les feines habituals de manteniment (pintura, lampisteria, jardineria...).

Tanmateix, cal destacar també la inversió de 82.528,45 € que s’ha realitzar a l’aparcament públic del Sot del Camp, amb l’objectiu d’asfaltar-lo i instal·lar-hi  enllumenat, entre altres millores.

Dates importants del curs escolar
El dia 13 de setembre comença el curs pels alumnes des de P-3 fins a Batxillerat. També pels cicles formatius de grau mitjà, en canvi, pels cicles de grau superior arrencarà una setmana més tard, el dia 20.
Els períodes de vacances ja estan establerts:

  • Vacances de Nadal: del 23 de desembre de 2021 al 7 de gener del 2022.
  • Vacances de Setmana Santa: de l'11 al 18 d'abril de 2022.
  • Vacances d'estiu i final de curs: a partir del 22 de juny.
  • També hi haurà els dies festius locals, que a Sant Vicenç de Montalt són el 24 de gener i el 31 d´octubre.Els centres també poden triar fins a tres dies de lliure disposició que s´han de distribuir entre els tres trimestres.
Publicat el 13.09.2021