X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt revalida de nou les dues Flors d'Honor de Viles Florides


Es tracta d'un reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora de les zones verdes.

Viles Florides

El passat divendres, 17 de setembre, es van lliurar les Flors d’Honor 2021 que promou el moviment Viles Florides, i Sant Vicenç de Montalt, va revalidar les seves 2 Flors d’Honor. L’acte va tenir lloc a Villa Bugatti (Cabrera de Mar) i va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Víctor Llasera, la regidora de Serveis Municipals, Sònia Miquel, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Rabat.

L’acte també va servir per commemorar el desè aniversari del moviment, que es celebra durant aquest any.

Actualment, 154 municipis catalans i d’Andorra, formen part del moviment Viles Florides que està promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. El jurat pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor. 

Aquest any 2021, el Maresme continua sent la comarca amb més Viles Florides de Catalunya. 

Com ser Vila florida?

Els promotors d’aquesta iniciativa expliquen que el jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Consulta en aquest  ENLLAÇ  la Guia 2020-2021 de Viles florides.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.09.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^