X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Govern de la Generalitat revisa el planejament de 41 municipis litorals d'entre Malgrat de Mar i Alcanar per reduir les noves construccions i protegir el paisatge


Mentre duri la revisió del planejament del Pla Director Urbanístic (PDU), a Sant Vicenç de Montalt no es podrà fer cap actuació urbanística ni edificació al sector núm. 2 Manent.

El passat dimarts 5 d’octubre la Generalitat de Catalunya va obrir un període d’informació pública d’un mes, i també un procés de participació ciutadana, que ha de servir per recollir les propostes i suggeriments de la població i dels actors implicats. En aquest procés, que s’allargarà fins al 28 de febrer de 2022, hi poden participar totes les persones i entitats vinculades al territori.

 Podeu consultar tota la informació/documentació de l'expedient (Acords, anuncis...) en aquest enllaç:

PDU dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar  



PDUEl Govern de la Generalitat de Catalunya ha suspès un any com a màxim les llicències d'edificació i els projectes d'urbanització i reparcel·lació repartits per 236 sectors de 30 municipis, d'entre Malgrat de Mar i Alcanar, després que la Comissió de Territori de Catalunya hagi aprovat l'avanç del Pla Director Urbanístic (PDU). La moratòria de les llicències es produeix amb l'objectiu de revisar més exhaustivament tant el sòl pendent d'edificar com el planejament de fins a 41 municipis litorals, entre els quals hi ha Sant Vicenç de Montalt. En total, la moratòria afecta unes 3.500 hectàrees, que tenen un potencial de construcció aproximat de 70.000 nous habitatges, a excepció d'aquells casos en què els projectes de construcció i urbanització ja s'hagin autoritzat.

El Govern revisarà el planejament dels 41 municipis afectats per garantir que compleixen els paràmetres d'integració paisatgística de totes les cases que s'hi construeixin a partir d'ara. Tot i que des de l’Ajuntament s’està treballant en l’elaboració del nou POUM, actualment el nostre municipi no disposa d’un planejament adaptat a les lleis més actuals. És per això que amb l’avanç del PDU s’ha inclòs Sant Vicenç de Montalt en la moratòria de noves llicències i de tramitació de planejament derivat (d’un any de durada màxima).

A Sant Vicenç de Montalt, la zona afectada és el sector número 2 Manent, on mentre duri aquest nou Pla d'Ordenació Urbanístic no es podrà fer cap actuació urbanística ni edificació. La resta de sòls del municipi no queden afectats per la moratòria de noves llicències i de tramitació de planejament derivat.


PDU

Amb aquesta revisió, el Govern vol evitar que es reprodueixi un model d’urbanitzacions aïllades, lluny dels nuclis urbans, amb dificultats per fer-hi arribar serveis per la seva baixa densitat, gran consum de sòl, fort impacte en el paisatge, vulnerable davant del canvi climàtic i amb gran dependència del vehicle privat.

En aquest sentit, la suspensió per a la tramitació de planejament derivat, projectes d’urbanització i reparcel·lació i llicències d’edificació afecta concretament aquells sectors encara no desenvolupats que ja s’han detectat com a poc sostenibles.

La Generalitat recorda que el PDU, que es comença a tramitar ara forma part de la revisió del planejament vigent a tot Catalunya; i que, per la seva complexitat, s'aproven per territoris.

El pròxim pas, després de l'aprovació de l'avanç del PDU, és l'obertura d'un període d'audiència perquè els ajuntaments facin les seves aportacions i properament un període de consulta d'un pes per als ciutadans. A partir d'aquí, s'espera que l'aprovació inicial sigui a la primavera del 2022 després de rebre també les al·legacions de ciutadans, entitats i municipis.

Podeu consultar la nota publicada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat en aquest  ENLLAÇ

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.09.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^