www.svmontalt.cat
S'ha aplicat un nou tractament de neteja  als carrers de Montaltpark i Can Boada-Can Ripoll


Aquesta prova forma part de la planificació municipal per avançar en la utilització de mètodes més ecològics i ambientalment més sostenibles.

Tractament males herbes


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha posat en marxa una prova pilot per a eliminar les males herbes que creixen de manera indiscriminada a la via pública. El nou sistema innovador i ecològic consisteix en l’aplicació precisa d’aigua calenta amb una escuma biodegradable que conté olis vegetals naturals sostenibles i sucres. Aquest tractament es fa amb una maquinària específica i pretén avançar en l’ús de mètodes més ecològics. Els seus beneficis mediambientals compensen el fet que sigui un sistema que requereixi més temps en la seva aplicació i en l’eliminació de les males herbes.

La prova pilot s’ha dut a terme a diversos carrers de Montaltpark i Can Boada-Can Ripoll. Ara se n’estan avaluant els resultats per a decidir si s’implanta aquest sistema a tot el municipi.

Actualment l’Ajuntament està realitzant els treballs d’eliminació i neteja d’herbes de superfícies de la via pública manualment amb màquines desbrossadores. Això fa que sigui difícil mantenir les voreres lliures d’aquestes herbes, que creixen a qualsevol lloc ja sigui enmig de l’asfalt, al límit entre els habitatges i a les voreres o als marges de les carreteres.

Publicat el 28.12.2021