www.svmontalt.cat

El Govern local treballa per ampliar l’oferta formativa aquest 2022 i millorar l’atenció a les persones desocupades. Durant l’any passat un total de 110 persones van
participar en una dotzena de cursos del programa 'Forma’t'.

Formació ocupacional

Sant Vicenç de Montalt és un dels municipis amb la taxa d’atur més baixa de la comarca del Maresme. Des de l'Ajuntament s'han fet importants esforços en els darrers mesos per a afavorir la inserció laboral de les persones desocupades i donar suport a les empreses i establiments locals que s’han vist afectats per la crisi econòmica derivada de la COVID-19.

Les xifres del tercer trimestre de l’any passat en són un bon exemple: el mes de setembre va finalitzar amb 2.724 persones ocupades -una xifra un 2,71 % més elevada que la de l’exercici anterior- i una taxa mitjana d’atur del 7,14 %, que suposa un important descens respecte del segon trimestre del 2021.

Actualment, el perfil de persona sense feina a Sant Vicenç és d’una dona de 50 a 54 anys amb estudis secundaris que ha treballat en el sector serveis i es troba en una situació d’atur de llarga durada. En aquests tres mesos, l’ocupació ha crescut més entre les persones de menys de 30 anys i les més grans de 55.

Foment de l’ocupació

El Servei Local d’Ocupació continua sent una de les principals eines del Govern local per a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria. Al llarg del 2021 s’hi van donar d’alta 62 persones i 15 empreses, s’hi van gestionar 36 ofertes de feina i s’hi van oferir 12 cursos en el marc del programa 'Forma’t', en els quals van participar 110 persones.

Per a enguany, l’Ajuntament s’ha marcat alguns objectius com millorar l’atenció a les persones desocupades, consolidar el Club de Feina, donar a conèixer els recursos disponibles a la comarca en l’àmbit de la recerca de feina i millorar els indicadors d’inserció laboral. El consistori farà també una aposta important per ampliar l’oferta formativa i els projectes destinats als col·lectius més vulnerables com són les dones, el jovent i les persones aturades de llarga durada.

DADES DEL SERVEI LOCAL D'OCUPACIÓ 2021

  • Persones inscrites a la XALOC: 1.133
  • Persones amb l’expedient actiu: 396
  • Persones donades d’alta a la XALOC durant el 2021: 62
  • Persones ateses al Club de Feina des del setembre de 2021: 40
  • Empreses inscrites a la XALOC: 40
  • Empreses donades d’alta a la XALOC durant el 2021: 15
  • Ofertes gestionades pel Servei Local d’Ocupació: 36
  • Nombre de llocs de treball gestionats: 45
  • Cursos oferts en el marc del FORMA’T 2021: 12
  • Participants en els diferents cursos: 110
Publicat el 04.01.2022