www.svmontalt.cat


Plaques fotovoltaiques

Seguint la política d'incentius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum, el govern municipal va decidir proposar al ple modificar les ordenances fiscals, en el sentit de clarificar les bonificacions de l’IBI per a la instal·lació de les plaques, ja que hi havia divergències en la interpretació de la norma amb la Diputació de Barcelona, que venia aplicant una bonificació del 50% amb un màxim total de 500 euros i durant un termini màxim de 5 anys. Amb l’entrada en vigor a inici d’any d’aquesta modificació, la bonificació de l'IBI és d’un màxim de 500 euros/any i durant un termini de 5 períodes impositius, que començaran a computar-se des de la data d’instal·lació del sistema.


Qui pot demanar les bonificacions de l'IBI?

Les persones que hagin instal·lat plaques fotovoltaiques d’autoconsum al seu habitatge en data posterior a l’1 de gener de 2019. 


IMPORTANT

  • Les persones beneficiàries de bonificacions concedides amb anterioritat a l’entrada en vigor de la nova norma (1 de gener de 2022), en el cas des les que mantenen la vigència per aquest 2022, es a dir que aquest any encara tenen un residual per bonificar, se’ls hi aplicarà d’ofici la nova norma sense necessitat que hagin de sol·licitar de nou la bonificació.
  • Les persones que ja havien exhaurit el total de la bonificació, caldrà que ho sol·licitin de nou.En aquest supòsit es poden trobar dues casuístiques:
    • Els contribuents que han gaudit de la bonificació durant els anys 2020 i 2021, si volen continuar gaudint de la bonificació l’hauran de sol·licitar per a l’any 2022, i si es resolt positivament, la gaudirien durant els anys 2022, 2023 i 2024.
    • El contribuents que van esgotar els 500 euros de bonificació a l’exercici 2020, també hauran de sol·licitar-ho per a l’any 2022, i si es resolt positivament, podran gaudir-la els anys 2022, 2023 i 2024, però no es podrà bonificar l’exercici 2021, ja que no havia entrat en vigor la nova normativa.


Altres bonificacions per la instal·lació de plaques

L’Ajuntament ofereix una bonificació del 95% de l’impost sobre instal·lacions, construccions i obres.


On s'han de sol·lictar les bonificacions?

Les bonificacions s’han de sol·licitar a l’Oficina de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar aquestes ajudes a l’ordenança núm. 1 (IBI)  i a la núm. 5 ICIO.

Publicat el 21.01.2022