X
Festa Gent Gran 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt recull més de 13 tones de roba usada


La gestió de la roba recuperada als set contenidors instal·lats a diferents punts del municipi permet allargar la vida útil d'aquests residus i estalviar tones de C02.

Contenidors roba


Durant els mesos que van des del maig al desembre de 2021 a Sant Vicenç de Montalt es van recollir 13.128 Kg de tèxtil usat, que l’empresa d’inserció laboral Formació i Treball podrà allargar la seva vida útil mitjançant la reutilització i el reciclatge.

Formació i Treball té ara mateix set contenidors al municipi, gràcies al conveni que l’entitat sense ànim de lucre i l’Ajuntament van signar el passat mes de maig. Aquests contenidors permeten que la ciutadania hi dipositi roba que ja no utilitza i l’entitat autoritzada la pugui tractar.

Els set punts de recollida s’ubiquen al Ps. dels Pins, al c/ Costa Daurada, a la riera del Gorg, al c/ Josep Brunet, a la riera de Torrentbó, a la cantonada del c/ Jacint Verdaguer amb el c/ Salvador Espriu i davant de l’escola Sant Jordi.

Per mesos, novembre és el que més roba va acumular amb 2.187 quilos, seguit d’octubre amb 2.103 quilograms. Juliol i desembre van ser els mesos amb menys tones recollides, 754 i 1.135 quilos respectivament.

El contenidor que més roba va recollir està situat al Ps. dels Pins, superant els  2.700 quilos, xifra que sobrepassa de molt els 1.900 quilos arreplegats als contenidors ubicats a Jacint Verdaguer/ Salvador Espriu i a la riera del Gorg. El punt on menys roba es va dipositar es troba al c/ Josep Brunet, que va acumular prop de 1.500 quilos.

El residu tèxtil inclou roba usada, calçat, complements i roba de llar. Un cop recollida, la roba es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que l’entitat té a Sant Esteve Sesrovires. La major part tindrà una segona vida, ja que es destina als programes de lliurament social dirigits a famílies en risc d’exclusió social, a la venda a través de la xarxa d’establiments Botiga Amiga o bé per al seu reciclatge, afavorint l’economia circular i la creació d’ocupació verda.

Es calcula que a Catalunya, cada ciutadà llença entre 20 i 30 kg de roba cada any, dels quals només un 10% acaben gestionats per entitats autoritzades. El 90% restant acaba tractat com a fracció resta en abocadors o incineradores, contribuint a l’ompliment d’abocadors i l’increment d’emissions de diòxid de carboni.

La recollida selectiva de roba usada, a part d’un benefici ambiental, també comporta un benefici social. Formació i Treball dona feina a més d’un centenar de persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral. Així mateix, gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball es dona assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d'entrega social.


recollida roba usada 2021

recollida roba usada 2021

Fitxer: RECOLLIDA_ROBA_USADA_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 483.52 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 08.02.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^