X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Recomanacions en relació als porcs senglars que podem trobar pel nostre terme municipal

Porc senglar


Darrerament s’ha detectat que grups de porcs senglars s’han fet valents per acostar-se als nuclis poblats i s’han passejat també per alguns carrers del poble. 

Els porcs senglars són animals que no tenen predadors i que identifiquen els espais humanitzats com a àrees segures on aconseguir aliments amb facilitat, ja sigui en contenidors de residus, papereres o directament ofert per les persones, situació que cal evitar perquè els fa perdre la seva condició salvatge.

Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt us fem una sèrie de recomanacions en relació als porcs senglars:

  • No doneu menjar als senglars. És molt important abstenir-se de donar menjar als porcs, ni a cap animal salvatge. Alimentar aquests animals resulta contraproduent perquè s’alteren les seves pautes de comportament natural.  Així doncs, és important que els senglars no relacionin la presència de les persones amb una oferta d’aliment fàcil.
  • Llenceu les bosses d’escombraries dins dels contenidors. No deixeu escombraries fora dels contenidors, ja que els animals es poden sentir atrets per aquestes. 
  • No us apropeu als senglars. Malgrat les aparences, són animals salvatges de reaccions imprevisibles.
  • Evitar moviments o sorolls bruscos si us trobeu a prop de l'animal, perquè ho podrien interpretar com a una amenaça directa; no us apropeu ni tampoc els toque.
  • Si passegeu amb gossos, recordeu que han d'anar sempre lligats.
  • Conduïu amb precaució. Les primeres i últimes hores del dia són els moments de màxim desplaçament de grups de senglars i, per tant, les hores de més risc d’accidents.
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.02.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^