Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Així és com pots cooperar des de  Sant Vicenç de Montalt amb Ucraïna


El Consistori es posa a la disposició de la vintena de veïns i veïnes d'aquesta nacionalitat que resideixen a Sant Vicenç de Montalt per qualsevol qüestió que estigui a l'abast de l'administració municipal. Podeu enviar un correu a alcaldia@svmontalt.cat 


Sol·lidaritat Ucraïna


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant les regidories de Benestar Social i de Solidaritat i Cooperació i la Creu Roja, ha posat en marxa diverses vies de cooperació per tal de donar suport a la població ucraïnesa davant del conflicte armat iniciat per Rússia al país. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat a Ucraïna. Per tot això, des del Consistori es vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades.

Com hi pot col·laborar la ciutadania?

  • Si hi ha persones/famílies que ofereixen recursos residencials per acollir a persones o famílies, podeu escriure al correu electrònic sersoci@svmontalt.cat 
  • Persones que parlin ucraïnès i català i/o castellà per tal d’atendre en millors condicions les persones refugiades
  • En el cas que hi vulgueu participar econòmicament, podeu fer-ho mitjançant aportacions a alguna de les ONG que ja treballen al terreny (ACNUR, Creu Roja, Metges del Món, Farmamundi o la  Fundació Save the Childre, entre altres) o als següents comptes corrents del Fons Català de Cooperació:
    • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
    • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

      Us adjuntem el full de compromís d’aportació econòmica al Fons Català de Cooperació per donar suport a la població víctima del conflicte armat.


      Totes les aportacions rebudes formaran part d’un fons comú. Els recursos es destinaran a accions concretes que el Fons Català identificarà, d’acord amb les necessitats i les peticions realitzades, a través dels projectes presentats per les entitats humanitàries i els municipis implicats.


IMPORTANT: Tant les organitzacions internacionals, com el Govern de la Generalitat, el Fons Català de Cooperació i les diferents entitats municipalistes enviem el mateix missatge ES DESACONSELLA:

  • Traslladar persones des del lloc del conflicte o des dels països fronterers, com iniciativa particular.
    Cal tenir present que en situacions bèl·liques és difícil garantir la seguretat de les persones. Hi ha entitats amb expertesa en l’acolliment de persones refugiades, que garanteixen la seva atenció especialitzada, al llarg del circuit i fins a la tramitació administrativa regular al país d’acollida.
  • La recollida i enviament de materials (aliments, roba, medicaments...) pels motius que s'exposen en aquesta infografia:


Com donar suport a la població d'Ucraïna

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^