X
Crida voluntaris Festa Halloweeen
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Torna a les escoles la campanya 'Dents fortes i sanes' per prevenir la càries dental


Amb l'objectiu de prevenir la càries dental, l'Agència de Salut de Catalunya promou cada any el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial.

Dents fortes i sanes


Les regidories d’Ensenyament i de Sanitat i Salut Pública s’han sumat un anys més a la campanya ‘Dents fortes i sanes’ per prevenir la càries dental entre els nens i les nenes del poble. Aquesta campanya sobre la salut bucodental arriba als alumnes de primer de primària de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp, ja que aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral per a la resta de la vida.

L'alumnat rebrà aquesta setmana un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’infant a fi d’evitar possibles intercanvis. Aquest estoig inclou: 

  • Un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus.
  • Un tub de pasta dental fluorada de 50 grams, ja que el fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.
  • Un petit rellotge de sorra per a controlar el temps de raspallat (2 minuts).

La iniciativa se centra a potenciar la raspallada dental com a mesura clau per a la prevenció de la càries. Uns bons hàbits d’higiene i cura de les dents i la reducció del consum de dolços, especialment entre àpats, són fonamentals per prevenir la malaltia.


Dents fortes i sanes

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^