X
Fira de Nadal 2022
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Oberta la convocatòria d'ajuts de lloguer per a la gent gran


El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 d’abril.

Convocatòria ajuts lloguer gent gran


La Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria d’ajuts al pagament de lloguer dotada amb 15 milions d’euros i adreçada específicament a les persones més grans de 65 anys. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 d’abril.

Persones destinatàriesEs poden beneficiar d’aquest ajut les persones majors de 65 anys que siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueixi el domicili habitual, per la qual cosa han estar-hi empadronades.

El preu mensual del lloguer ha de ser com a màxim de 800 euros, ampliable a 900 euros per a unitats de convivència on hi hagi algun membre amb discapacitat o amb mobilitat reduïda reconeguda.

La subvenció que atorga l’Agència d’Habitatge es concedeix per un import màxim de 240 euros al mes i un mínim de 20 euros mensuals, en un percentatge que va del 20 al 40%, segons l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer.

Hi poden optar totes les persones arrendatàries que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries i tinguin uns ingressos familiars inferiors a 2,8 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC),que l’any 2020 va ser de 9.986 euros, d’acord amb els imports ponderats que es detallen a la NOTA INFORMATIVA.

TramitacióLes sol·licituds es poden complimentar a través dels següents canals:

  1. A través del web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. (Amb certificat digital idCAT)
  2. A través de la instància genèrica del portal de ‘Tràmits’ del web del Consell Comarcal del Maresme. (Amb certificat digital idCAT)
  3. A Través del Formulari Ajuts Lloguer 2022 Convocatòria gent gran. NO es necessita l’idCAT. però cal emplenar i escanejar tota la documentació que es vol adjuntar.
  4. Presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament amb cita prèvia

Si no disposeu de certificat digital idCAT, trobareu tota la informació per obtenir-lo clicant en aquest ENLLAÇ.

Suport en la tramitacióLes persones sense competències digitals o sense recursos informàtics per a realitzar la tramitació telemàtica poden demanar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament trucant al telèfon 93 791 05 11, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 16 a 19 h.

En casos excepcionals, l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal podrà atendre presencialment els sol·licitants de l’ajut si prèviament han concertat cita prèvia trucant al telèfon 93 741 16 16 o enviant un correu a habitatge@ccmaresme.cat

Trobareu tots els detalls de la convocatòria, així com de la documentació requerida en aquest ENLLAÇ.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 23.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^