X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Bons resultats de participació a la campanya exclusiva de donació de plasma



En xifres es van comptabilitzar 24 donacions efectives de plasma i 3 oferiments.



Donació de plasma

El Centre Cívic El Gorg va ser dissabte l’escenari d’una nova acció solidària en què el Casal de la Gent Gran va acollir la primera jornada de donació de plasma sanguini, el líquid de la sang que conté les proteïnes plasmàtiques necessàries per produir medicaments essencials per tractar malalties provocades per dèficit d’aquesta proteïna. 

La campanya ha estat organitzada pel Banc de Sang i Teixits i la delegació a Sant Vicenç de l’Associació de Donants de Sang del Maresme, amb la col·laboració del consistori santvicentí.

En xifres es van comptabilitzar 24 donacions efectives de plasma i 3 oferiments

Una vintena de persones es van acostar al Centre Cívic durant tota la jornada de dissabte per donar plasma (cada extracció de plasma s’allarga una hora aproximadament). Tots els participants s’havien inscrit prèviament, responent així a la crida feta dies abans, i van estar obsequiats amb una tassa personalitzada.

Tot i que el Centre Cívic El Gorg ja ha acollit anteriorment altres campanyes de donació de sang, aquest és el primer cop que es fa una campanya de donació de plasma.  

Els medicaments elaborats a partir de plasma sanguini, anomenats ‘hemoderivats’,  són bàsics per al tractament de persones que tenen malalties degudes al dèficit de proteïnes plasmàtiques, com per exemple diferents immunodeficiències, l’hemofília, l’emfisema hereditari, el mieloma múltiple, etc. El plasma també s’utilitza per ajudar a aturar les hemorràgies i recuperar el volum sanguini en pacients que pateixen grans cremades o accidents greus.

L'ALCALDE VISITA LA CAMPANYA DE DONACIÓ DE PLASMA  

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Víctor Llasera, va visitar el passat dissabte la campanya especial de donació de plasma, acompanyat per la regidora de Gent Gran, Governació i Mobilitat, Lydia Gerónimo, i la regidora d’Obres i Serveis Municipals, Recursos Humans i Habitatge, Sònia Miquel.  L'objectiu de la visita era interessar-se pel desenvolupament de la jornada i mostrar el seu suport a aquesta iniciativa solidària.


Cliqueu aquí per saber més sobre la donació de plasma


Gràcies per la vostra solidaritat!


Tassa donants

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.04.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^