X
Santvi Market Tropical 2022
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una quarantena de persones participen a la darrera campanya de donació de sang


Hi van participar 42 persones i es van registrar 2 nous donantsDonació de sang


El Centre Cívic El Gorg va acollir ahir diumenge dia 22 de maig una nova campanya de donació de sang. Després d'una jornada de quatre hores i 42 participants, els professionals del Banc de Sang van recollir un total de 42 donacions de sang i es van registrar 2 nous donants. L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l'Associació de Donants de Sang els hi volen agrair la seva generositat.


D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tingui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

Pel que fa a la donació de plasma, recordar que, en principi, qualsevol donant de sang pot donar plasma. A més, tots els grups sanguinis són vàlids, preferentment el grup AB, que és el donant de plasma universal. Només cal disposar de temps, ja que el procés dura uns 40 minuts.

+ Info sobre la donació de sang en aquest ENLLAÇ

Cliqueu AQUÍ per saber més sobre la donació de plasma.


Gràcies per la vostra solidaritat!

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 23.05.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^