www.svmontalt.cat


El consistori pren mesures per a garantir la igualtat d’oportunitats entre els treballadors i les treballadores municipals.

 PLAI NTERN D'IGUALTAT DE GÈNERE 2021-2025

Pla Intern Igualtat


Amb la voluntat de refermar el seu compromís amb la igualtat de gènere, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha aprovat el Pla Intern d’Igualtat, que tindrà vigència fins al 2025. Aquest document preveu accions per a garantir la igualtat d’oportunitats entre les treballadores i els treballadors de l’Administració local.

L’elaboració del pla s’ha dut a terme mitjançant la Comissió d’Igualtat -integrada per Recursos Humans, la Regidoria d’Igualtat i el Comitè Unitari- amb el suport de la Diputació de Barcelona. En una primera fase es va elaborar una diagnosi per a avaluar la situació del consistori a nivell de polítiques de gènere. Posteriorment es va crear un pla d’acció que inclou actuacions com ara establir un pla de treball anual de la Comissió d’Igualtat, promoure una campanya de sensibilització que impulsi la corresponsabilitat entre homes i dones en la cura de les filles i els fills o treballar les bases dels processos selectius tenint en compte la perspectiva de gènere. 

Una de les mesures que ja s’ha dut a terme i que contemplava aquest pla d’acció ha estat l’aprovació del Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual 2022-2026, que el ple municpal va aprovar per unanimitat el passat 26 de maig.

 Una distribució paritària 

L’estudi inicial va determinar que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt compta amb un 50% de dones i un 50 % d’homes. Les noves incorporacions han afavorit la paritat de la plantilla. L’equip de govern també està format per quatre homes i quatre dones. Tanmateix, aquestes continuen ocupant llocs relacionats amb l’administració, l’educació, el lleure i el treball social i, per contra, els homes fan majoritàriament feines d’operari, oficial i policia local. El grup professional amb més responsabilitat està constituït majoritàriament per homes. Pel que fa a la bretxa salarial, el sou anual dels treballadors és, de mitjana, un 7 % més alt que el de les treballadores.


Policia local

Publicat el 20.06.2022