www.svmontalt.cat
El programa ‘Treball, Talent i Tecnologia' entra en la fase d'assessorament i formació


Segons un estudi, el 73% de les empreses de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac no tenen pàgina web, més de l'11% no són presents a xarxes socials i només un 3% es comuniquen amb els seus clients. És una de les conclusions de l'estudi realitzat a través del programa ‘Treball,Talent i Tecnologia', que entra en la seva segona fase amb un pla d'assessorament digital per a les empreses, un cicle de seminaris sectorials i formació en capacitació digital per a les persones. De l'estudi, també se'n desprén que el comerç, la restauració, la sanitat i l'esport són els quatre sectors del territori amb més necessitats formatives en l'àmbit de la digitalització.

TTT 3 VILES


El programa 'Treball, Talent i Tecnologia', impulsat conjuntament pels Ajuntaments de Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d'Estrac, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), va presentar, en un acte el passat 17 de juny, un programa de formacions i assessorament específic per a les empreses del territori amb l'objectiu d'impulsar i potenciar la seva transformació digital.

En total es proposen tres línies d'actuacions per donar eines i recursos al teixit empresarial i fer la transició cap a un model més digital. En l'àmbit de l'assessorament digital per a empreses s'ofereix establir un servei d'assessorament en aspectes tècnics vinculats a la digitalització del negoci per ajudar les empreses en la presa de decisions i donar resposta a nivell de consultoria a necessitats tecnològiques i/o de procés per a les empreses de Les 3 Viles. Les empreses interessades rebran un anàlisi inicial per saber en quin punt es troben, ajuda en la cerca de les solucions, propostes digitals que millor s'adaptin a les seves necessitats i suport en la recerca de finançament per poder integrar aquestes eines.

En l'àmbit de la formació per a empreses, el programa ha ideat un cicle de seminaris sectorials per facilitar el desenvolupament competencial de les persones i millorar el coneixement i ús de les eines i els recursos de màrqueting online. S'han previst una sèrie de píndoles de formació específica en eines de gestió empresarial per millorar el coneixement i les competències TIC en l'entorn professional amb l'objectiu final que les empreses del territori siguin més competitives.

La tercera pota del programa es centra en la millora de les competències digitals del ciutadà. El programa preveu una sèrie de formacions pensades per ajudar a les persones a millorar les seves habilitats i ajudar-los a reorientar i millorar els seus perfils professionals. Creació de marca personal, xarxes socials o eines de treball col·laboratiu són algunes de les píndoles que estan previstes pels mesos de setembre, octubre i novembre.

 Aprovats en competències digitals 

La jornada de presentació, que es va celebrar al Centre Cívic El Gorg, a Sant Vicenç de Montalt, va servir també per presentar l'estudi sobre el perfil i situació de les empreses de Les 3 Viles. Aquest estudi posa el focus en les necessitats reals de les empreses del territori i en poder construir un programa pràctic ajustat a les seves necessitats reals.

Segons l'estudi, el 73% de les empreses de Sant Vicenç, llavaneres i Caldes no tenen pàgina web, més de l'11% no tenen presència a xarxes socials i només un 3% es comuniquen amb els seus clients. El perfil del teixit empresarial de Les 3 Viles està format per un 77% d´empreses amb un màxim de 5 persones treballadores i només un 4% en té més de 50.

Preguntats per la seva percepció en quant a nivell intern de digitalització, les empreses de Les 3 Viles es posen un 2,6 de nota sobre 5 punts. La majoria de les empreses consideren tenir un nivell de digitalització dins la mitjana, però no hi ha consciència clara de què vol dir transformació digital. Una part creu que els manquen els coneixements i competències digitals necessàries per avançar en el procés de digitalització, especialment les competències relacionades amb la comunicació i col·laboració, la creació de continguts i els coneixements en màrqueting digital i venda en línia. La gran majoria de les empreses creuen que la digitalització els pot ajudar en el creixement del seu negoci.

 Segona fase del projecte ‘Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles” 

Amb aquest pla de formació i assessorament previstos, el programa ‘Treball Talent i Tecnologia' entra en la seva segona fase. El programa, que s'engloba en el marc del projecte ‘Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles', es va iniciar ara fa un any amb l'objectiu de dotar d'eines i recursos a les empreses del territori i poder iniciar o potenciar la seva transformació digital, i millorar els coneixements i competències digitals de les persones treballadores o en edat laboral.

Aquesta primera fase de diagnosi ha servit per detectar que comerç, restauració, sanitat i esports són els quatre sectors del territori amb empreses amb més necessitats en l'àmbit de la digitalització i que centraran els esforços de les tres administracions locals que conformen el projecte.

La jornada de sensibilització en transformació digital va comptar amb la participació de l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Víctor Llasera; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Entitats i Associacions i Consum i Cultura i Festes de Sant Vicenç de Montalt, Laia Sorribes; la regidora de les àrees de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum, Turisme i Noves Tecnologies de Sant Andreu de Llavaneres, Teresa Vidal; i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Termalisme de Caldes d'Estrac, Freddy Freixas. L'acte es va tancar amb una xerrada del consultor en transformació digital, Jordi Marin, en què els assistents van poder compartir i intercanviar experiències digitals.

Publicat el 27.06.2022