X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Alcaldia > L'Ajuntament es dota d'un Pla de Mesures Antifrau
Botó que mostra/amaga menú lateral
L'Ajuntament es dota d'un Pla de Mesures Antifrau
El ple del mes juny va aprovar el document per unanimitat


La voluntat del consistori és fer un pas més enllà del que estableix la normativa i aplicar les mesures antifrau recollides en el pla a tots els procediments de contractació pública i atorgament de subvencions.

 PLA DE MESURES ANTIFRAU 

Sessió plenària


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha aprovat un Pla de Mesures Antifrau, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), per a la gestió dels fons que arribin del programa europeu Next Generation EU.

Aquest Pla Antifrau, indispensable per poder accedir a ajudes procedents de fons europeus per finançar projectes de l'Ajuntament, té l'objectiu de garantir i declarar que els fons corresponents s'han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables pel que fa a la prevenció, la detecció i la correcció del frau, la corrupció i els conflictes d'interessos.

Com a mesures preventives, s'estableix una sèrie d'accions com l'aprovació d'una declaració institucional, que recull el compromís del govern municipal contra el frau i l'ús inapropiat dels recursos. També s'inclou l'elaboració d'un codi ètic, una declaració d'absència de conflicte d'interessos i un pla de formació per al personal.

L'Ajuntament ja ha designat una comissió antifrau, òrgan que s'encarrega de gestionar i desenvolupar les mesures del pla, així com d'avaluar de forma periòdica el compliment dels objectius. El pla es podrà actualitzar sempre que sigui necessari per introduir-hi millores que garanteixin la transparència i minimitzin els riscos.

Les mesures d'aquest Pla Antifrau s'aplicaran a totes les persones i els departaments que tinguin algun tipus de relació amb el disseny, la gestió, l'elaboració o l'execució dels projectes que comptin amb finançament del PRTR.

Aquest Pla de Mesures Antifrau s'elabora en compliment de l'article 22 del Reglament (UE) 2021/241 i de l'article 6 de l'Ordre HFP 1030/2021 i s'estructura al voltant de quatre elements clau del cicle contra el frau, que són la prevenció, la detecció, la correcció i la persecució. D'aquesta manera, el Consistori assumeix aquest pla com un compromís i una eina per garantir la gestió adequada dels fons públics europeus, garantint que s'utilitzaran de conformitat amb les normes i evitant conductes de frau.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) és un instrument promogut per la Unió Europea per mitigar l'impacte social i econòmic de la crisi de la Covid-19 i donar suport a les transicions ecològica i digital per aconseguir una recuperació sostenible.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.08.2022

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^