Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament congela els impostos i taxes municipals pel 2023
No s'aplicarà cap increment als impostos municipals que afecten les economies familiars


L’acord es va adoptar en el ple ordinari municipal del passat dijous 27 d’octubre. L’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals pel 2023 va prosperar amb els vots a favor del govern municipal i l'abstenció de l'oposició.

Ple SVM


El Ple municipal ha aprovat congelar les ordenances fiscals del 2023 i, per tant, l'any que ve no hi haurà cap increment en cap impost o taxa municipal. La congelació dels tributs es va aprovar en el ple ordinari municipal del mes d'octubre i va comptar amb els vots a favor de JxSVM, ERC, Primàries, 9 SV i els regidors no adscrits Cristian Garralaga i Miquel Rovira. Per la seva banda, PSC, C´s i els regidors no adscrits Francesc Guillem, Miquel Àngel Martínez i Robert Subirón van abstenir-se.

La difícil situació econòmica actual ha motivat que no s'incrementin les ordenances fiscals per al proper exercici. En un context econòmic general marcat per l'elevada inflació i l'encariment dels productes de la cistella bàsica de la compra i dels subministraments, l'Ajuntament no preveu increment de cap dels impostos amb l’objectiu de no afegir més pressió fiscal a les famílies i negocis de Sant Vicenç de Montalt.

Així, els canvis que s’han introduït en les ordenances són tots d’àmbit normatiu, tècnic i de gestió i de relació amb la Diputació de Barcelona, que és l'organisme encarregat de la recaptació dels tributs municipals. Un dels aspectes més destacats que recullen les ordenances fiscals per a l’any 2023 és la consolidació de totes les bonificacions i reduccions aplicades darrerament, sobretot les enfocades a promoure les energies renovables. 

Segons l'alcalde, Víctor Llasera: 'ens trobem en un moment complicat a nivell econòmic i davant aquest context, des del govern aplicarem mesures per assumir l´increment de costos, dels tipus d´interès i la inflació, fent un exercici d´eficiència i eficàcia per oferir els mateixos serveis, o millorar-los, sense augmentar la pressió fiscal als nostres veïns i veïnes'.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.11.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^