www.svmontalt.cat


Al llarg d’aquest mes de novembre, el jovent podrà participar en un taller de rap, orientat a produir una cançó, i en sessions de sensibilització dirigides a l’alumnat de l’institut a càrrec de Towanda Rebels. A més, es repetirà la campanya d’instal·lació del Punt Lila en diversos indrets del municipi.


Punt Lila


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha endegat una nova campanya amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Amb el lema "Aturem la violència masclista" la iniciativa, impulsada per la Regidoria d'Igualtat, pretén donar visibilitat a aquesta problemàtica, sensibilitzar la població i buscar la seva implicació.

L'eix central de la campanya consisteix en una exposició itinerant formada per les siluetes de mida natural de 5 dones, que del 21 al 25 de novembre s’instal·laran juntament amb el Punt Lila a l'exterior de diversos equipaments del municipi, on a més de trobar material en relació al 25N i l’eliminació de la violència envers les dones, també podreu participar en una enquesta i obtenir una polsera personalitzada.

On podeu trobar el Punt Lila?

  • Dilluns 21, de 15.00 a 17.30 h: Escola Sant Jordi
  • Dimarts 22, de 16.30 a 18.30 h: Pavelló Municipal Toni Sors
  • Dimecres 23, de 15.00 a 17.30 h: Escola Sot del Camp
  • Dijous 24, de 16.30 a 18.30 h: Sorli Sport
  • Divendres 25, de 10.00 a 14.00: Institut Esteve Albert

 Taller de Rap contra la violència de gènere amb Noel Sinaka 

El taller està dirigit als joves amb l'objectiu de conscienciar-los de les múltiples formes de violència masclista que existeixen, i utilitza aquest gènere musical per captar l'atenció i l'interès dels adolescents, amb els quals promou un canvi de rols, actituds i pràctiques masclistes.

En aquesta iniciativa contra les violències masclistes, els adolescents, de la mà de Noel Sinaka, crearan un tema de forma conjunta per denunciar actituds masclistes i combatre el maltractament. La cançó es gravarà en un estudi i es difondrà el mateix dia 25N.

 TALLERS DE SENSIBILITZACIÓ EN MATÈRIA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA 

Del 2 al 8 de novembre es faran tallers a l’institut Esteve Albert. Destinats als alumnes de 2n, 4t d’ESO i 2 Batx i també al professorat del centre, aniran a càrrec de Towanda Rebels, Zua Méndez i Teresa Lozano.

Aquesta acció és fruit dels resultats de l’enquesta que es va dur a terme en el marc de la campanya de l’any passat, ja que a la pregunta ‘Cóm es pot eliminar la violència envers les dones?’, les dues respostes que van obtenir més vots van ser: ’Educant des de la família’ i ‘Educant des de l’escola’.

Publicat el 15.11.2022