X
Los 80 Principales
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'1 de febrer entra en vigor la prohibició temporal de l'accés de patinets elèctrics al transport públic


La mesura es limita només als serveis de transport públic regular i no afecta ni als serveis de transport escolar ni als serveis discrecionals.

Patinet

A partir d'aquest dimecres 1 de febrer de 2023 entra en vigor la prohibició temporal de sis mesos de l'accés de patinets i monocicles elèctrics al transport públic (instal·lacions i vehicles), una decisió acordada pel Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com a conseqüència de l'explosió d'un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el passat 17 de novembre. Arran de l'incident, l'ATM va instar a les administracions titulars dels serveis i als operadors de transport públic a la modificació de les condicions generals d'utilització dels seus serveis de manera que incloguin aquesta mesura temporal.

D'aquesta manera, la restricció aplica a tots els transports públics que depenen de la Generalitat (Rodalies, FGC, busos interurbans), de l'AMB (Metro i Bus Metropolità) i al TRAM.  S'aplica tant als serveis diürns com nocturns.

Es recorda que la prohibició aplica exclusivament a patinets i monocicles elèctrics, quedant permès l'accés al transport públic a bicicletes elèctriques i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Pel que fa als patinets que poden assolir velocitats de més de 25 km/h no són considerats VMP sinó ciclomotors, raó per la qual ja estava prohibit el seu accés al transport públic abans de la prohibició.

 Regulació en preparació 
Durant aquest període de sis mesos s'elaborarà una proposta de regulació sobre l'accés i seguretat dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal que minimitzi riscos de trobar-se amb situacions com la d'una explosió o incendi. Aquest treball es desenvoluparà de forma consensuada mitjançant una taula d´experts, amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport: operadors, administracions, bombers, fabricants, tècnics i també les entitats que aglutinen els usuaris d'aquests vehicles elèctrics.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 31.01.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^