Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest curs, 750 nois i noies aprendran a circular amb seguretat


Des de fa més de 16 anys, el programa de Mobilitat Segura, impulsat per la Regidoria de Governació, mitjançant la Policia Local, arriba cada curs a les escoles i l'institut del municipi.

Els tallers,teòrics i pràctics, van destinats a l'alumnat de primària, secundària i batxillerat,i estan coordinats per l'agent Iván Nieto.

Mobilitat segura


Un any més la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt, amb la col·laboració dels centres educatius del municipi, està portant endavant el programa de Mobilitat Segura, amb el qual es fomenta entre els/les alumnes el coneixement i debat entorn a temàtiques d’educació viària i cívica. Les activitats estan elaborades perquè, de forma progressiva, els nois i noies adquireixin els coneixements adequats a la seva edat, segons avancen en les diferents etapes educatives.

Aquest curs, 750 alumnes de primària, d’ESO i de batxillerat participen en aquest programa, coordinat per l'agent Iván Nieto, en el qual agents del cos, formats específicament per a la realització d’aquesta tasca, imparteixen sessions a cada centre perquè els/les alumnes aprenguin quins són els principals riscs de la circulació, les normes bàsiques que en moltes ocasions desconeixen o no respecten prou i les conductes segures.


Mobilitat segura

A l’etapa de primària, la formació persegueix que els/les menors aprenguin a observar l’entorn quan es trobin a la via pública i siguin conscients de la presència d’altres usuaris de la via, alguns dels quals poden suposar-los un risc si no estan alerta. També s’introdueixen els senyals de trànsit i les normes d’interacció a la via pública i s’ensenya als nens i nenes l’ús correcte de la bicicleta, per tal que comencin a adoptar el rol de conductor. La formació teòrica s’acompanya amb la participació al parc infantil de trànsit, que es munta a la pista annexa del pavelló, on se simula que els/les alumnes són a la via pública.

A secundària i batxillerat es posa especial èmfasi en els efectes de l’alcohol i les drogues en el cos i en la conducció. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt rep el suport de persones vinculades al programa Game Over de l’Institut Guttmann, que expliquen a l'alumnat com és la vida d’una persona que pateix una lesió medul·lar. L'ADEVIC, associació pel desenvolupament de l’educació viària a Catalunya, també dona suport al programa de Mobilitat Segura impulsat per la Regidoria de Governació, mitjançant la Policia Local.


Mobilitat segura



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.02.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^