www.svmontalt.cat
  • De nou, el Vuit de Març; aquesta vegada, amb festa al mercat: emprenedores, cantautores, punt lila, gegants… i molta activitat a les escoles i a l’institut: contes, teatre interactiu i tallers. Es tracta que aquestes jornades siguin molt més que una commemoració puntual; cal que es transformin en actitud de lluita i reivindicació per part de totes i tots, grans i joves, nenes i nens.

    Mentrestant, la vida política s’escalfa i es complica amb la proximitat de les eleccions. Insòlitament, sentim a parlar en el Ple de «pixar fora de test» i altres expressions barroeres; hi apareixen una ironia que ratlla la falta de respecte i les expressions despectives. No cal que, amb l’excusa de ser més planers i utilitzar un llenguatge de carrer, perdem la cura i el respecte per la institució, per no parlar també de la lleialtat institucional, tan necessària, i de l’obligació de mantenir les regles del joc democràtic: no mentir, no gravar converses sense permís, no difondre documents de treball…

    Fer tot això no és transparència; al contrari: ens empeny a la desinformació i l’escàndol. Cadascú és responsable del que fa i del que diu, però atenció: ara que estrenem la videoacta, quedarem, literalment, ben retratats!

Publicat el 01.03.2023