X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Comencen les obres de conservació i manteniment de les lleres de les rieres de la Panissera i de la Gironella


Aquesta actuació té per objectiu, d’una banda, preservar la capacitat i funcionalitat hídrica de les rieres, i d’una altra banda, recuperar els hàbitats propis de l'ambient de ribera dels nostres rius.

Riera Panissera-Gironella


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha rebut una subvenció de 20.152,59 euros (import sense IVA)  de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per netejar i conservar el tram urbà de les rieres de la Panissera i de la Gironella. Es tracta d'un projecte que es va presentar a la convocatòria d'ajuts de l'ACA per facilitar que els ens locals puguin fer tasques de manteniment i conservació de lleres urbanes de rieres i torrents, amb la finalitat de minimitzar el risc de possibles riuades i millorar, així, el flux de l'aigua en cas d'avinguda.

Els treballs, que s’han iniciat avui, serviran per realitzar tasques com la retirada de la vegetació que obstaculitza el pas de l'aigua, l’eliminació dels arbres morts, l’eradicació d’espècies invasores, com la canya americana, i la replantació amb plantes autòctones.

La canya americana (Arundo donax) és una espècie invasora que tendeix a ocupar tota la superfície disponible, desplaçant la vegetació autòctona i creant un sistema homogeni pobre en biodiversitat. A més, aquesta espècie no està adaptada a les pluges i avingudes del clima mediterrani, i a diferència de la canya autòctona que es doblega quan passa l'aigua, la canya americana es trenca i genera un residu que és arrossegat i acaba obturant passeres i desguassos.

Els treballs tenen un cost de 24.980 euros i estan realitzats per la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme (ADF).

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^