X
Ajuts per pagar el lloguer per a persones de 35 anys o menys
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Caldera de biomassa per a les escoles Sant Jordi i Els Garrofers


Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

Escoles SVM

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha rebut una subvenció de 305.306’46 euros provinents del Programa Sectorial Renovables 2030, impulsat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu del programa es promoure actuacions amb un impacte significatiu en la reducció de les emissions locals de gasos d’efecte hivernacle i dels costos energètics, mitjançant inversions en plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt contempla la instal·lació d’una caldera de biomassa, compartida entre l’escola Sant Jordi i l’escola bressol Els Garrofers. Aquesta actuació, que connectarà els edificis de les dues escoles, permetrà  escalfar l’aigua calenta i la calefacció dels dos centres. Aquesta mesura, a part del benefici ambiental que representa, també permetrà abaratir-ne les despeses.

La caldera de biomassa funciona amb combustibles basats en residus naturals degut a la importància de substituir les energies fòssils per energies renovables, Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

Aquest ajut atorgat per la Diputació permetrà finançar el 90% de l’actuació, que té un cost estimat de 339.229’40 euros.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^