Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nova instal·lació d'slackline a la platja


Amb aquesta actuació s'amplia el nombre d’espais públics de Sant vicenç de Montalt que ja compten amb instal·lacions de diferents tipus per a la pràctica esportiva a l'aire lliure, que ofereixen la possibilitat de practicar nombroses disciplines esportives i adaptada a diferents edats.


Slackline

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt continua ampliant la xarxa d'instal·lacions esportives a parcs i espais públics, amb l'objectiu de promoure l'exercici físic a l'aire lliure i fomentar els hàbits saludables. Actualment, les pistes de bàsquet o futbol; zones per a skaters i scooters, i de cal·listènia, repartides per tot Sant Vicenç, conformen, juntament amb les àrees amb mobiliari esportiu, una gran xarxa que permet fer exercici físic a l'aire lliure. Espais que a més de proporcionar un gimnàs públic, gratuït i exterior, també fomenten les relacions socials i intergeneracionals. I algunes d'elles resulten molt atractives, especialment, a adolescents, com és el cas de la nova àrea d’slackline recentment instal·lada a la platja, davant de La Caleta.


Slackline
 L’slackline L'slackline és un esport d'equilibri en què es fa servir una cinta que s'enganxa entre dos punts fixos, i es tiba. La cinta és lleugerament elàstica, cosa que permet efectuar salts i moviments més dinàmics. La tensió de la cinta pot ser ajustada per satisfer el nivell d’experiència de l’usuari. La característica dinàmica de la cinta permet fer trucs impressionants com ara salts i flips. Alhora, es poden realitzar postures de ioga o acrobàtiques, cosa que permet diferents modalitats d'entrenament.

 Orígens de l'slackline L'origen de l'slackline és atribuït a un parell d'escaladors de la Vall de Yosemite, a Califòrnia, a principis dels anys 1980. Adam Grosowsky i Jeff Ellington van començar a caminar per cadenes fluixes i cables propers als aparcaments com a forma d'entreteniment. Amb el temps, van començar a utilitzar el seu propi material d'escalada per caminar-hi. L'esport va florir des d'allà entre els escaladors de la vall i posteriorment es va expandir a tothom.

Tot i ser una activitat antiga, l'slackline s'ha convertit actualment en un dels esports més cotitzats per les noves generacions, joves que es reuneixen constantment a les places i parcs a practicar aquesta disciplina, temptats a provar-ne l'equilibri i també la concentració.

Slackline

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^