X
Música & Drinks
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt s'adhereix a la Setmana Europea de Prevenció de Residus


Sant Vicenç de Montalt se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà entre el 18 i el 26 de novembre, amb l’organització de diferents accions de sensibilització sobre prevenció de residus. Els objectius són donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per reduir els residus al nostre municipi, promovent un canvi d’hàbits. Les activitats estan impulsades per la Regidoria de Medi Ambient amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Setmana Residus

La Setmana de Prevenció de Residus té per objectiu sensibilitzar a la població sobre la generació excessiva de residus de la nostra societat, tot fomentant uns hàbits de consum més respectuosos amb el nostre entorn. S’organitza a tot Europa i en el cas de Catalunya l’Agència de Residus, ajuntaments, escoles, entitats i associacions i empreses organitzen multitud d’activitats. Podeu trobar-les a Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Didal Truck arriba a Sant Vicenç de Montalt el 2 de desembre  
Arranjaments tèxtils, transformacions de peces de roba i fins i tot tècniques d’upcycling. Tot això és el que s’ofereix des del servei gratuït Didal Truck per tal de prevenir el residu tèxtil i fomentar així l’economia circular.

El servei compta amb l’assessorament d’una persona especialista així com les eines necessàries per ajudar a tothom interessat a allargar la vida útil de les peces de roba que s’hi duguin a través de diverses tècniques.

El punt de trobada és una furgoneta blava ben vistosa retolada amb el nom de Didal Truck i elements del món de la costura. La trobareu ubicada a l’Av. Toni Sors, el dissabte 2 de desembre, de 10.30 a 13.30 h. Cal portar: Peça o peces de roba pel servei.

Les inscripcions es poden fer a través de la plana web de Cercle Zero https://www.cerclezero.cat/

Solidança, és l’entitat impulsora del projecte Didal Truck, amb el suport de l’Agència Catalana de Residus.


DidalTruck

DidalTruck

Fitxer: DIDALTRUCK.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.53 MB


  Exposició ‘Reduïm Residus!’ - de l'1 al 15 de desembre  
L’exposició Reduïm residus! es podrà visitar de l’1 al 15 de desembre, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 21 h, al Centre Cívic El Gorg.

Reduïm Residus! és una exposició que vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.


Reduïm residus

L’exposició, creada per la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, vol sensibilitzar els joves i el públic general sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió de les escombraries, que comença per la prevenció o reducció de residus, segueix per la reutilització i el reciclatge i només acaba en el tractament en els casos en que sigui necessari. D’aquesta manera protegim el medi ambient i minimitzem les despeses de gestió.

Tanmateix, s'han previst visites guiades a l'exposició, destinades a l’alumnat de les escoles i de l’institut, amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió de les escombraries, que comença per la prevenció o reducció de residus, segueix per la reutilització i el reciclatge i només acaba en el tractament en els casos en que sigui necessari.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^