Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt, un dels municipis en preemergència per sequera
La manca de pluges ha provocat una reducció sense precedents de l'aigua dels embassaments


Davant la situació, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt fa una crida a col·laborar per augmentar l'estalvi d'aigua i, així, evitar la fase d'emergència, la qual implicaria restriccions que afectarien el consum domèstic.


Els municipis de 14 comarques de Catalunya, entre elles el Maresme, que s’abasteixen d’aigua del sistema Ter-Llobregat, han passat a la fase de preemergència. Aquesta acció afecta a prop de sis milions de persones de les àrees metropolitanes de Barcelona i de Girona.

La fase de preemergència és un nou escenari, no recollit en el Pla de Sequera, per aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència. Entre les mesures hi ha reduir el consum màxim a 210 litres per habitant i dia, incloses les activitats econòmiques i comercials.

Segons dades oficials calculades a partir de la informació facilitada per les entitats subministradores i difoses pels mitjans de comunicació, el nostre municipi es troba actualment per sobre d’aquets límit, amb 302 litres registrats durant el passat mes d’octubre.

Mesures més destacades que es contemplen en aquest escenari

  • Reduir el consum màxim a 210 litres per habitant i dia, incloses les activitats econòmiques i comercials. En l’escenari d’excepcionalitat el límit és de 230 litres.
  • El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport, on el reg es pot mantenir amb la meitat de la dotació actual.
  • Es permet el reg de supervivència per a l’arbrat, amb la mínima quantitat d’aigua indispensable.
  • Les piscines privades continuaran sense poder omplir-se.
  • Només es permetrà el reompliment parcial o primer ompliment de piscines d’ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • Queda prohibida la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, siguin públics o particulars, excepte si és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària.
  • Els vehicles només es poden rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica.


Poster sequera preemergència

Poster sequera preemergència

Fitxer: poster_sequera_preemergencia.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 415.49 kB


D’ençà que es va decretar, al març, l’estat d’excepcionalitat per sequera, l’Ajuntament ha posat en marxa un seguit de mesures com el tancament de les dutxes de la platja a l’estiu o fer servir aigua de mina per al reg d’espais verds i la neteja de carrers. Tanmateix, davant la situació actual, des del consistori es fa una crida a col·laborar per augmentar l'estalvi d'aigua i, així, evitar la fase d'emergència, la qual implicaria restriccions que afectarien el consum domèstic.

 ecogest - l'aigua és or. Estalviem-la!

Amb l’ECOGEST d’aquest mes, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt pretén compartir un seguit de mesures que podem introduir en el nostre dia a dia per estalviar aigua.


Estalvi aigua


Més informació sobre la sequera en aquest ENLLAÇ

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^