X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Torre de Can Valls s'il·luminarà pels drets humans amb l'encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània
Serà el dissabte 13 de gener amb visita a la torre


Sant Vicenç de Montalt se suma per segona vegada a l'acte ‘Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans’ impulsada per entitats de Mallorca amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any.

Per segon any consecutiu, Sant Vicenç de Montalt se sumarà a l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, el 13 de gener, una acció pels drets humans coordinada per l’Institut Ramon Muntaner, amb el suport, entre altres, del Departament de Cultura de la Generalitat, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya. L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre les torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d’autodefensa i que ara amb aquesta acció es converteixen en punts de llum, en fars d’acollida que mostren el camí d’arribada.

A Sant Vicenç de Montalt, l’activitat començarà a les 18.15 h amb la lectura del manifest, aquest any redactat per l’autor Josep Vallverdú, a càrrec d’e Pere Lloret. Posteriorment, la colla de Diables de caldes d’Estrac encendran len bengales i l’Orfeó Parroquial El Delme cantarà  ‘Viatge a Ítaca’. La vesprada reivindicativa clourà amb una visita a la Torre de Can Valls.

L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar a la població sobre la situació que es viu a la Mediterrània, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any i, per l’altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

L’acció s’estendrà per diferents torres i fortificacions a Catalunya, el País Valencià, illes Balears, Aragó i la Catalunya del Nord, Andalusia, així com entre països del nord d’Àfrica com Marroc o Tunísia; i de l’Orient Mitjà, com el Líban.


Encesa Torre de Can Valls

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 08.01.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^