X
Emergència per sequera
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Campanya per a afavorir el cens dels animals de companyia a Sant Vicenç de Montalt


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la regidoria de Benestar Animal, inicia la campanya del cens d'animals de companyia i consciència a la població sobre la nova ordenança de tinença d'animals. Segons les darreres dades disponibles, al Registre Municipal d'Animals de Sant Vicenç hi ha un total de 718 gossos censats.

campanya cens gossos


Sant Vicenç de Montalt continua fent passes com a municipi amic de les mascotes (Pet Friendly) i inicia aquest mes de febrer la campanya de registre municipal de gossos de companyia i potencialment perillosos. Aquesta mesura arriba després d'aprovar per unanimitat la nova ordenança sobre protecció, benestar i tinença d'animals de companyia que entrarà en vigor durant els pròxims dies.

En el marc de la campanya informativa sobre la nova normativa, l'Ajuntament obsequiarà a totes les persones propiètaries que ja tinguin registrats als seus gossos en el Registre Municipal d'Animal amb un kit de civisme format per una ampolla per diluir orins, un contenidor de bossetes en forma d´os i un pack de bosses higièniques. El kit es pot recollir a l'OAC Centre (C/ Sant Antoni, 13), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i també els dimecres, de 16 a 19h, i a l'OAC Litoral (Edif. Sorli Sport) els dimecres en horari de matí i tarda.

Aquells veïns i veïnes que encara no hagin donat d'alta als seus animals, hauran de realitzar el tràmit d'alta al cens presencialment a les oficines d'Atenció Ciutadana o bé de manera telemàtica amb certificat digital a través de la web municipal. En el cas que no sapigueu si el vostre animal està inscrit al cens, podeu trucar a l'OAC al telèfon 93 791 05 11 o enviar un correu electrònic a mvillagrasa@svmontalt.cat indicant les dades de la persona propietària i el número de xip de l'animal i verificarem el seu estat censal.

Us recordem que, segons indica la normativa, els animals de companyia s'han de xipar i censar. L'incompliment es considera un infracció greu i pot derivar en una sanció d´'ntre 10.001 i 50.000 euros. Tanmateix, les sancions per no retirar defecacions i/o miccions dels animals en la via pública poden ascendir 1.500 euros.

La nova ordenança de tinença d'animals neix per a aconseguir una convivència pacífica entre persones i animals, evitant els risc per a la salut i la seguretat pública, i sense oblidar la important labor social que compleixen les mascotes.

 Espais d'oci per a gossos 
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt té habilitats espais adequats i degudament senyalitzats per al passeig i esplai dels gossos en parcs i jardins públics com el parc dels Germanms Gabrielistes, la riera del Gorg i Can Boada.

Així mateix, durant l'època estival, s'habilita a la zona de La Caleta, la platja de gossos, i com a novetat, a partir d'aquest mes de febrer i fora de la temporada de platja, es permet l'accés dels gossos al tram de la platja ubicat entre les rieres del Balis i de Sant Vicenç, tot i que hauran d'anar lligats i com a la resta d'espais públics, s'hauran de recollir els excrements. 

D'aquesta manera, es vols garantir, equilibradament, els drets de totes les persones usuàries d'aquest espai tan important al nostre municipi.


campanya cens gossos

campanya cens gossos

Fitxer: CAMPANYA_CENS_GOSSOS_WEB.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 1.15 MB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.02.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^