Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'exposició Francesca Bonnnemaison arriba al Cívic


Del 2 al 19 d'abril podreu visitar al Centre Cívic El Gorg aquesta exposició que posa en valor la figura de Francesca Bonnemaison i Farriols (Barcelona, 1872- 1949), elaborada per Dolors Marin Silvestre, comissària de l’Any Francesca Bonnemaison i Emma Termes, disseny gràfic.


Francesca Bonnemaison


En el marc dels actes organitzats amb motiu del Dia Internaciona de les Dones, la Regidoria d'Igualtat porta al Cívic l'exposició 'Francesca Bonnemaison. Educadora de ciutadanes', produïda per l'Institut Català de les Dones en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, amb la finalitat de posar en valor la figura d'aquesta dona que s'implicà definitivament en l'educació de les dones catalanes, fet que va possibilitar-los l'accés al món del treball o als ensenyaments superiors.

Francesca Bonnemaison fou la fundadora de l'Institut de Cultura i de la Biblioteca Popular de la Dona l'any 1909 i, com a tal, una gran promotora de l'educació femenina. Fou una activista incansable que participà en la recuperació de la llengua, la cultura i la tradició catalanes i que s'implicà en la política als anys republicans. Va aconseguir mobilitzar i sensibilitzar entorn del seu projecte feminista bona part de la intel·lectualitat del seu temps.

Bonnemaison va ser una dona revolucionària per a la vida de moltes dones, perquè els va facilitar l’accés a l’educació, un element clau per a la seva autonomia i va deixar un llegat en favor de l’apoderament de les dones i la sororitat.

L'exposició es podrà visitar del 2 al 19 d'abril al Centre Cívic El Gorg, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 21 h.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^