X
A la venda dels abonaments 2024 de la piscina
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Entra en vigor la nova ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera


L’ordenança planteja una sèrie de mesures que afecten l’ús d’aigua procedent de la xarxa de distribució d’aigua potable, preveu mecanismes de control de consum i estableix sancions per penalitzar la utilització per sobre els límits marcats.


 

L'Ajuntament treballa des de fa mesos per dotar-se d'eines que permetin fer front a les necessitats derivades de la situació de sequera excepcional que hi ha Catalunya. La darrera normativa aprovada definitivament al Ple del 21 de març és l'Ordenança que regula les mesures aplicables a l'abastament i als usos de l'aigua en situació de sequera, que ha entrat en vigor avui, 9 d’abril.

La nova regulació recull les limitacions establertes per als municipis de les conques internes de Catalunya i s'aplicarà, únicament, en períodes de sequera declarats per l'Agència Catalana de l'Aigua. Durant l'aplicació d'aquesta ordenança restaran en suspens totes les prescripcions previstes en altres ordenances i reglaments del servei. Estableix sancions lleus, greus i molt greus que poden arribar fins als 3.000 euros.

L'Ordenança es va aprovar per unanimitat amb els vots favorables de les cinc forces polítiques amb representació al consistori, Sempre Santvi, Junts x SVM, Som-hi, PP i Junts x Catalunya.

L'Ajuntament demana a la ciutadania que prengui consciència de la crítica situació de sequera que afecta a Catalunya i que faci tot el possible per reduir el consum d'aigua.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^