Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Estat refarà les platges entre Arenys i Llavaneres


Reunió subdelegació del Govern
A baix, d’esquerra a dreta, Estanis Fors (AdM), Alex Neira (SALL), Pepín Beltran (Subdelegada), Albert Batlle (CdE) i Javier Sandoval (SVM). A dalt, Diego Fernàndez (Costes Estat) i Ana Castañeda (Cap Obres, Costes Estat).


Així es va acordar a la reunió convocada per la subdelegada del Govern de l’Estat a Barcelona, Pepín Beltran, amb assistència dels alcaldes dels quatre municipis afectats, Javier Sandoval de Sant Vicenç del Montalt, Aleix Neira de Sant Andreu de Llavaneres, Estanis Fors d’Arenys de Mar i Albert Batlle de Caldes d’Estrac, amb presència també del delegat de Costes de l’Estat a Catalunya, Diego Fernàndez.

En el decurs de la reunió es va fer un repàs històric de l’evolució de la platja al llarg del temps. Es va constatar que l’aportació de sorra que es va fer ara fa just 30 anys (1994) no s’ha consolidat i que ara cal actuar perquè aquest tram de costa disposi de les platges que sempre havia tingut que a més, també són necessàries per a la protecció d’infraestructures (com la via del tren o passejos) i equipaments o habitatges.

La subdelegada va explicar que ja s’han redactat els Plecs de Condicions per redactar el projecte tècnic que haurà de concretar l’abast de les obres, tot dient que segur inclouran aportació de sorra i també els elements de defensa (espigons) en la quantitat i estructura que tècnicament es considerin necessaris.

Igualment, i a preguntes dels alcaldes, la subdelegada va confirmar el compromís del Ministeri de fer-se càrrec del cost de la intervenció, tant del projecte, com de la seva execució, un cop s’hagi consensuat amb tots els municipis implicats el seu contingut.

També a requeriment dels alcaldes es va determinar que el termini per redactar el projecte serà d’un any aproximadament, i que després -i molt important- s’haurà de concretar la Declaració d’Impacte Ambiental que haurà d’assegurar la mínima o nul·la afectació de l’entorn ecològic (dos anys de termini) per poder finalment executar les obres en un horitzó de tres a quatre anys.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.07.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^