X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Àrees de recollida selectiva
Sant Vicenç + NET: cada residu al seu lloc!!!

QUÈ FAIG AMB...?: consulteu la llista amb les deixalles que encara no tenim clar on van.
 Gestió Residus

Sabíeu que... una família de 3 persones fan 1.340 Kg d´escombraries l´any, dels quals el 85% són materials aprofitables? Amb el reciclatge obtenim productes nous i també estalviem. Perquè separant els residus i posant-los al contenidor corresponent, estalviem recursos, reduïm contaminació, tanquem els cicles naturals i millorem la nostra vila i el nostre entorn.

SelectivaDes del desembre de 2006, data d'implantació de la recollida selectiva, entre tots hem aconseguit augmentar considerablement el percentatge de residus reciclats a Sant Vicenç però, tot i així, queda molt camí per endavant, ja que prop del 50% dels residus que generem encara van a parar a la incineradora.

Des de la Regidoria de Medi Ambient us recordem que és molt important separar correctament cada tipus de residu. Així, al contenidor groc haurem de dipositar-hi els envasos; al verd, el vidre; al blau, el paper i cartró; al marró, la matèria orgànica; i al contenidor verd de resta, tots aquells residus que no es poden reciclar.

 

Envasos

Només envasos de tres tipus: envasos de plàstic (per exemple ampolles de refresc, d´aigua mineral, de detergents, de suavitzants, bosses dels comerços, safates de suro blanc –porespan-, pots de iogurt ...), envasos metàl·lics (llaunes de refresc, de cervesa, de conserves, safates d´alumini ...) i envasos tipus brik (de llet, sucs, sopes ... i d´altres aliments com sucre, llegums...)


Vidre 

 

Aquest contenidor està destinat només a envasos de vidre (flascons de perfums i colònies, ampolles de vi, de cava, licors..., pots de vidre per a conserves, melmelades, etc.)

 Paper i cartró

 

Dipositeu aquí els envasos de cartró ben plegat (tot tipus de caixes de cartró, com per exemple les de cereals, de galetes, de sabates, de menjars precuinats congelats, bosses de paper, etc.) i el paper d´embolicar, fulles, diaris, revistes, llibretes, etc.

Orgànica

 

En aquest contenidor podeu dipositar-hi restes de carn i de peix, de fruita i verdura, closques d´ou, marro del cafè, paper de cuina, tovallons, taps de suro i petites restes de jardineria i d´agricultura.

Resta

 

Dipositeu aquí tots aquells residus que no es poden reciclar.

 
OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^