X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres, 14 de novembre de 2008  -  7 h tarda
Trobada de lectors amb la Mercè Ibarz
Mercè Ibarz (Saidí, Baix Cinca, 1954) és narradora i periodista. Ha publicat la crònica La terra retirada, premi Humbert Torres 1992, i novel•la La palmera de blat. Les dues obres conformen un díptic en què l'autora confronta la narració documental i la ficcional del mateix tema, els canvis en el poble on va néixer i els lligams que la vida a la ciutat crea amb un món rural del tot transformat i alhora ancestral o, dit altrament, les relacions entre la memòria i la imaginació, entre el quotidià i el fantàstic.

L´any 2002 va publicar el llibre A la ciutat en obres, tres històries que viatgen entre la realitat i els somnis i tenen un punt de suport a l´obra de Feliu Elias. Un llibre que ha dut alguns crítics catalans a opinar que l´autora és una de les més destacades de la nostra literatura.

Mercè Ibarz s´ha dedicat professionalment al periodisme. D´entre la seva tasca, caldria destacar la seva faceta com a biògrafa de l´escriptora Mercè Rodoreda, sobre qui ha publicat tres llibres, l´últim dels quals és Mercè Rodoreda. Exilio y deseo (2004). També s´han d´esmentar els seus estudis sobre el cinema documental, un d´ells dedicat a Luís Buñuel: Tierra sin pan: Buñuel i els nous camins de les avantguardes, publicat el 1999.

Lloc: Biblioteca Municipal La Muntala
Organitza: Biblioteca Municipal La Muntala
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Literatura

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^