X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Serveis a les persones > Cultura, Festes i Tradicions > Festes > Salutació de l'alcalde
Botó que mostra/amaga menú lateral
Salutació de l'alcalde

Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant VicençEl saluda tradicional de l´alcalde sembla que és un element indispensable del programa de la Festa Major. En el saluda normalment es fa un repàs del programa festiu i s´aprofita per desitjar la millor festa possible als vilatans i forasters que ens visiten. Això seria un saluda clàssic, d´un any qualsevol. Però, enguany no és un any com els altres. Sense dramatitzar, hem de ser conscients que aquest any 2009 ha estat un any ple de dificultats i de problemes econòmics que afecten a les famílies, a les empreses i de retruc evidentment als ajuntaments.

Hi ha molts santvicentins i santvicentines que pateixen la situació de regressió econòmica. En aquest context, és difícil com alcalde desitjar una bona festa major a tothom, perquè, com he dit, segur que hi ha moltes famílies que pateixen l´atur i la crisi com ningú. En tot cas, també és veritat que tothom es mereix uns dies d´esbarjo, de festa i d´alegria.

La Festa Major de Sant Vicenç constitueix una de les celebracions més arrelades en el nostre poble que, aquests dies, s'obre a la participació amb la calor d'un municipi hospitalari i amant de les seves costums i tradicions. Tradicions que són un element essencial del sentir popular dels santvicentins i santvicentines que s´identifiquen amb el conjunt del seu patrimoni cultural. 

L'Ajuntament està i vol continuar estant al costat de les nostres tradicions, i procurant la conservació del nostre llegat històric. Per això, aquesta Festa Major resulta el marc idoni per a la recuperació de la Sardana de Sant Vicenç de Montalt, escrita per Antoni Buch i Esteban, cronista oficial de la vila que ens deixà el passat 11 de setembre, i musicada per Josep Mont i Grau. La sardana  va ser estrenada el 12 de juliol de 1986 i el proper 22 de gener, diada de Sant Vicenç, tindrem l´oportunitat d´escoltar-la, ballar-la i sentir-la de nou. Aquesta iniciativa representa un ferm compromís d'aquest Consistori amb el ric patrimoni cultural que tenim la sort de comptar en aquest municipi.

Des d'aquestes línies, vull fer una crida a tots els veïns i veïnes de Sant Vicenç a participar en els actes organitzats amb motiu de la Festa Major de Sant Vicenç 2010. A totes les persones que ens honreu amb la vostra visita, sigueu benvinguts i espero gaudiu  també d'aquests dies. Desitjo que tots junts puguem viure i gaudir d´aquest dies de festa i de tradicions populars.

Bona Festa Major a tothom!

Miquel Àngel Martínez i Camarasa
Alcalde de Sant Vicenç de Montalt

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^