www.svmontalt.cat
  • El govern municipal de CiU ha rebut una duríssima sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què declara la nul·litat del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM); principalment, per dos motius:

    • per falta del tràmit d’avaluació ambiental i
    • per haver atorgat al Sot del Camp i Ca l’Arqué una edificabilitat bruta superior a la mitjana.


    La sentència deixa molt mal parats els responsables municipals i descriu els errors comesos amb frases com «penosa actuació municipal en el tràmit del pla» i «desídia i inoperància municipal»

    El POUM es va iniciar l’any 2002, va ser aprovat l’any 2010 i va tenir un cost de més de 300.000 €. Segons diferents experts consultats per 9SV, aquest POUM difícilment es podrà salvar; malgrat que el govern ha interposat un recurs davant del Tribunal Suprem, les possibilitats d’èxit sembla que són mínimes. 

    9SV ja ha demanat que es depurin responsabilitats i que es doni tota la informació del cost que això representarà per a les butxaques dels santvicentins i la repercussió que pot tenir a l’hora de concessió de llicències o permisos d’obres. Per això hem sol•licitat la convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic per a donar compte de tots aquests aspectes.


Publicat el 06.05.2016