www.svmontalt.cat
  • L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) presta atenció presencial sense necessitat de cita prèvia, tot i que es recomana demanar-la per a afavorir l'organització, l'eficiència i la qualitat del servei, especialment amb la reducció de temps d'espera. Podeu reservar hora per realitzar els vostres tràmits en aquest ENLLAÇ.

    També podeu sol·licitar l'alta al padró de manera telemàtica (amb certificat digital), emplenant una instància genèrica i adjuntant-hi la documentació requerida.

    Qui la pot demanar?
    Es obligatori sol·licitar l'alta així que es resideix en el municipi de Sant Vicenç de Montalt. El tràmit és personal i no el pot realitzar ningú més que l'interessat (o persona autoritzada per aquest) a excepció dels casos que es detallen a continuació:
    • Empadronament d'un/a menor d'edat
      Els/les menors d'edat no emancipats tindran el mateix veïnatge que els pares que tinguin la guarda o custòdia o, si no n'hi ha, dels seus representants legals, excepte autorització per escrit d'aquests per residir en un altre domicili o municipi, d'acord amb el que preveu larticle 54.2 del Reglament de Població i Demarcació Territorial de les Entitats Locals.
      Això no obstant, la decisió del lloc de residència habitual de la persona menor d'edat és una funció de la pàtria potestat, en virtut del que estableix l'article 154 del Codi civil, per la qual cosa només es pot modificar amb el consentiment dels dos progenitors. o, si no, per autorització judicial.
      Per tramitar l'alta o el canvi de domicili caldrà aportar a més el llibre de família o certificat de naixement. Si el/la menor té 14 o més anys també caldrà presentar el seu document identificatiu (DNI, passaport...).

      Quan se sol·liciti la inscripció o canvi de domicili d'un/a menor amb un sol dels seus progenitors, caldrà acreditar el consentiment de tots dos (sempre que un d'ells no hagi estat privat de la pàtria potestat, cas en què s'haurà de presentar la corresponent resolució judicial ) o, si no, aportar una autorització judicial.

      Quan excepcionalment el progenitor que sol·licita la inscripció o canvi de domicili no disposi del consentiment de l'altre o d'autorització judicial, serà possible l'empadronament, aportant una declaració responsable, segons la casuística següent:

      • Quan no hi ha resolució judicial que es pronunciï sobre la guarda o custòdia del menor (separacions de fet, separacions en tramitació,...).

      • Quan hi ha una resolució judicial que atribueix la guarda i custòdia en exclusiva al progenitor que sol·licita la inscripció o el canvi de domicili.
    • Empadronament de persones en geriàtrics
      L'alta l'ha pot realitzar un familiar, o un responsable del geriàtric on està allotjat l'interessat, aportant un document, signat pel responsable del geriàtric, que certifiqui que l'interessat resideix en aquell centre.

    Si ja s'està empadronat a Sant Vicenç de Montalt i vol canviar el seu domicili d'empadronament, cal efectuar el corresponent tràmit de canvi de domicili.

    Documentació que cal presentar

    En tots els casos

    • Imprès Alta de Residència: Sol·licitud signada per l'interessat o interessats majors d'edat.
    • Ciutadans amb nacionalitat espanyola: Original del DNI o passaport.
    • Contracte de lloguer o escriptura de compra/venda de la vivenda on s'empadrona l'interessat.
    • Si el contracte o escriptura no està a nom de l'interessat, Imprès d'Autorització de Residència i la fotocòpia del DNI, passaport o permís de residència del titular.

    Empadronament per naixement
    Veure empadronament d'un menor

    Estrangers comunitaris
    Original del passaport, targeta de resident o carnet d´identitat del país d'origen i Certificat d'inscripció en el registre central d'Estrangers (expedit per l'Oficina d'estrangers de la província o la Comissaria de Policia).

    Estrangers no comunitaris
    Original del passaport o targeta de resident en vigor.

    On es pot tramitar?

    • De manera presencial a l'OAC
    • De manera telemàtica amb certificat digital

    Preu:
    Gratuït

    Impresos relacionats

    Imprès Alta al Padró

    Consentiment cessió dades documents col·lectius 

    Consentiment cessió dades documents col·lectius-menors d'edat

    Declaració responsable (alta de menors)
    (quan no hi ha consentiment d'ambdós progenitors ni autorització judicial i no existeix resolució judicial sobre la guarda i custòdia) 

    Declaració responsable (alta menors) (quan hi ha una resolució judicial que atribueix la guarda i custòdia en exclusiva al progenitor que fa la sol·licitud) 

    Imprès Autorització de residència

    Termini de resolució: Immediat

    Observacions
    L'Ajuntament escaneja tota la documentació aportada i retorna els originals a la persona interessada.

    Marc legal

    • Reglament de Població i Demarcació territorial de les Entitats Locals, aprovat per RD 1690/1986, d'11 de juliol i RD 2612/1996, de 20 de desembre que modifica l'anterior.
    • Resolució d'1 d'abril de 1997, instruccions tècniques als ajuntaments sobre la gestió i revisió del padró municipal.
    • Resolució de 4 de juliol de 1997, instruccions tècniques als ajuntaments sobre l'actualització del padró municipal.
    • Llei orgànica 5/1992 de 29 d'octubre de regulació de tractament automatitzat de les dades de caràcter personal.
    • Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, Decret 140/1988 de 24 de maig.
    • Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny del Règim Electoral General.
    • Llei Orgànica 15/99 de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter general.
    • Reial Decret 994/99 d'11 de juny, Reglament de seguretat dels fitxers automatitzats.