Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Tribuna Política
Article PSC - Febrer 2023
  • Posicionament davant el Pressupost 2023

    El Pressupost 2023, que l’Ajuntament ens va presentar en l’anterior ple, ens crea molts dubtes, i per això hi vam votar en contra. En el món local, s’entén el pressupost com aquella eina que té l’objectiu de permetre executar allò que un govern considera més adient per al poble i per a les persones que hi viuen, i això no ho veiem en aquest pressupost.

    1. S’aturen totes les inversions amb finançament propi, és a dir: el 2023 no hi haurà més inversions que les que s’estan executant.

    2. Pràcticament el 100 % dels ingressos que s’obtenen d’impostos com l’IBI i les plusvàlues es destinen íntegrament a pagar sous, que aquest any pugen un 5 %.

    3. N’augmenta un 5 % el Capítol 2, el de despeses que corresponen a serveis prestats per altres empreses. A més, no expliquen si es cobreix el manteniment de les noves inversions.

    4. No s’hi contempla cap crèdit com a fons de contingència per a possibles imprevistos.

    5. Quant al capítol dels ingressos, ens sorprèn moltíssim que s’apugin les plusvàlues en 150.000 euros quan pràcticament tots els municipis han deixat d’ingressar molts euros des de la sentència del Tribunal Constitucional.

    Al nostre entendre, hauria estat millor prorrogar el pressupost.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.02.2023

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^