www.svmontalt.cat

Malauradament, la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 i les seves derivades han obligat a l'equip de govern juntament amb el seu Consell Assessor a prendre la decisió d'anul·lar la Festa Major d'Estiu 2020 (que s'havia de celebrar entre el 10 i el 16 d’agost) per prioritzar la salut i el benestar dels santvicentins i les santvicentines. A continuació es transcriu el comunicat, on s'explica el per què d'aquesta decisió:


‘Benvolgudes, benvolguts:

Ens dirigim a vosaltres per informar-vos que, malauradament, aquest any no se celebrarà la Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç de Montalt.

Com ja va succeir amb la revetlla de Sant Joan, i tenint en compte la incertesa de l’evolució de la pandèmia que ens els darrers dies ens està deixant un degoteig de brots arreu del país, des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt hem optat per suspendre els actes i esdeveniments previstos per a la Festa Major d’Estiu 2020.

Hem pres aquesta decisió difícil, excepcional, des del rigor i la responsabilitat davant la impossibilitat de garantir la seguretat de la ciutadania, i després d'haver parlat amb els diferents agents implicats en l'organització de la festa.

Hem constatat que les normes de distanciament social impedeixen desenvolupar les festes amb una mínima normalitat i que, davant d’una situació tan excepcional com l’actual, la millor opció era suspendre-les, ja que qualsevol dels actes festius implica concentració de molta gent i ara no ens podem permetre cap error.

Hem hagut de prioritzar, avantposant la seguretat i la salut dels veïns i veïnes, perquè el cost d’un pas enrere, es mesura en vides humanes i sofriment, i en encara més mal a l’economia de les famílies, del conjunt del municipi i del país.

Agraïm la dedicació de totes les àrees municipals, entitats i persones a títol individual que sempre col·laboren en l’organització.

Ha estat una decisió molt difícil de prendre, però l'hem presa des de la ferma convicció que el que ha de prevaldre és la seguretat de la ciutadania i el suport a les persones que ho estan passant malament, sigui per raons de salut o per raons econòmiques. En aquest sentit, bona part del pressupost de la Festa Major d’Estiu 2020 anirà destinat a ajudar a la ciutadania del municipi que afronta moments difícils i també a finançar actuacions directament relacionades amb la gestió de la Covid-19.

Sabem que es farà estrany no gaudir de la Festa Major com sempre hem fet, però estem convençuts que, la majoria de la població, comparteix aquesta decisió davant l’excepcionalitat que ens toca viure.

Des de ja mateix comencem a treballar perquè el 2021 l’haurem de fer ben grossa!'

Publicat el 14.07.2020