X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Garantint l'atenció als col·lectius més vulnerables
S'han lliurat un total de 1.653 àpats a domicili a persones vulnerables


L'Ajuntament ha realitzat més 1.800 trucades a persones grans per saber com estan i si els cal facilitar-les suport.

Ajuts Benestar Social


Des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i amb la col·laboració activa de Creu Roja i del voluntariat, des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, s'ha vingut realitzant un seguiment per a detectar i donar cobertura a les necessitats de les persones grans i de les famílies més vulnerables del municipi.

Des del passat mes de març, l'àrea ha atès demandes des de diferents vies: telefònicament, presencialment i a través de correu electrònic.

Tot seguit, us detallem les actuacions dutes a terme per situació sobrevinguda arran de la Covid-19:

  • Seguiment telefònic a les persones grans: s'ha elaborat un registre on actualment consten 52 persones vulnerables que viuen soles. Es realitzen trucades de seguiment de forma continuada i se'ls hi ofereix suport quan ho necessiten. Des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma fins a finals de juny, s'havien realitzat un total de 1.800 trucades.

  • Atenció domiciliària: s'atén, sis persones. A la resta d'usuaris i usuàries se'ls fa un seguiment i se'n valora la situació per a reactivar el servei si calgués.  Durant aquests mesos s'han prioritzat les actuacions en l'àmbit de la higiene personal.
  • Teleassistència: l'empresa que gestiona el servei fa un seguiment a les 73 persones usuàries per a detectar qualsevol situació de necessitat. Durant l'etapa de confinament es va activar un servei d'atenció telefònica temporal per ampliar la cobertura i poder atendre més persones en situació de vulnerabilitat. En total es van detectar 22 persones que actualment es continuen beneficiant d'aquest servei.
  • Àpats a domicili: per a cobrir el tancament del menjador social i ateses les limitacions de mobilitat, es va activar un servei d'àpats a domicili al qual accedeixen actualment 28 persones. Des del 13 de març s'han servit un total de 1.653 àpats. 


Ajuts Benestar Social

  • Repartiment de lots d'aliments: mensualment es lliuren lots d'aliments a 20 famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. L'Ajuntament compta amb el suport de Creu Roja per a preparar-los i fer-ne l'entrega al domicili.
  • Suport a les famílies amb limitacions de mobilitat: s'han detectat 54 famílies que tenen problemes per a sortir al carrer i fer gestions i compres. Des de Serveis Socials, se'ls fa un seguiment i es dona resposta a les necessitats que van sorgint.
  • Es resolen les sol·licituds d'ajuts extraordinaris: l'Ajuntament ha rebut 223 sol·licituds i se n'han pagat 159 amb un import total de 43.439,46 euros. 27 han estat denegades per no complir amb alguns dels requisits, hi ha hagut 9 renúncies i en queden 28 per resoldre, pendents que les persones sol·licitants aportin documentació que els hi faltava. Els ajuts anaven destinats a fer front al pagament del lloguer, l'alimentació i els subministraments bàsics.
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^