www.svmontalt.cat
Més d'un miler d'alumnes han tornar a les aules aquest matí


Des de l’Ajuntament s’han proporcionat totes les ajudes que s’han necessitat per a la tornada a les aules i continuarà donant suport amb tot el que calgui per tenir escoles el màxim de segures.

Inici curs 2020-2021


Tot l’alumnat de primària, secundària i batxillerat ha tornat aquest dilluns, 14 de setembre, a les aules després de sis mesos que fossin clausurades per començar un curs escolar marcat per les mesures de seguretat per la Covid-19. Del total d’infants i joves matriculats als centres escolars públics de Sant Vicenç de Montalt, 545 són d'infantil i primària i 532 inscrits a l’institut. L’escola bressol municipal ha obert portes amb una quarantena de nenes i nens.

Entre les mesures de prevenció adoptades i amb la finalitat d’evitar aglomeracions s’han augmentat el nombre d'accessos als centres, s’han dissenyat recorreguts prefixats i les entrades han estat esglaonades.

Així mateix, la Policia Local s’encarrega de vigilar i coordinar l’accés en tots els centres per a garantir que es respecten tots els protocols.

L’Ajuntament, mitjançant les regidories d’Ensenyament i de Sanitat, manté la coordinació i suport a tots els centres educatius per minimitzar els riscos de contagi. En aquest sentit, els esforços organitzatius dels equips directius se centren a garantir tant com sigui possible l’estabilitat i l’estanqueïtat dels grups, amb la finalitat de preservar la capacitat de la traçabilitat i garantir les mesures de seguretat i higiene que ha establert la Generalitat de Catalunya per fer front a la Covid-19.

El consistori santvicentí ha proporcionat als centres mascaretes, dispensadors i gel hidroalcohòlic, termòmetres, papereres i cinta de senyalització adhesiva per terra. El material sanitari i de protecció cedit als centres ha suposat una inversió municipal de més de 10.000€.

A la vegada, l’Ajuntament ha habilitat una nova porta d’accés a l’escola Sant Jordi, ha suavitzat i pavimentat la rampa d’accés a l’aparcament de l’Av. Sot del Camp i ha ampliat les zones d’aparcament de motos i per encotxar i desencotxar ubicades davant de l’institut per millorar l’accessibilitat i la mobilitat.

També s’ha intensificat la neteja i desinfecció en tots els espais. Des de la Regidoria d’Ensenyament es manté un contacte permanent amb totes les escoles per recollir-ne les necessitats i atendre-les.

Les famílies poden consultar a l’espai Escola segura, del Departament d’Educació, tota la informació sobre les actuacions que es portin a terme en l'àmbit educatiu i la situació de la comunitat en el context actual de pandèmia, així com les mesures i decisions que es prenguin i afectin el desenvolupament de les activitats escolars.


Treballs de millora i manteniment als centres

Com és habitual, durant els mesos d’estiu s’han fet diverses actuacions de millora i manteniment de pintura, lampisteria, jardineria, fusteria i neteja als centres escolars de Sant Vicenç de Montalt.

A l’escola bressol municipal, a més dels treballs de manteniment habituals, també ha calgut reparar alguns desperfectes causats pel temporal Glòria. Així s’ha impermeabilitzat la façana i s’han reparat les mosquiteres i la fusteria malmesa. En total, ha calgut una inversió municipal de 8.000€.

Publicat el 14.09.2020