www.svmontalt.cat


Trobareu tota la informació sobre les recomanacions davant la COVID-19 en la celebració de la festivitat de Tots Sants en aquests  ENLLAÇ.

Castanyada


Protecció Civil recomana celebrar la Castanyada 'en família' i en grups reduïts de com a màxim sis persones, evitant les persones amb qui no s'hagi tingut contacte en els darrers dies. Tot seguit, us apuntem les principals obligacions i recomanacions per celebrar la festa amb seguretat en la situació actual de pandèmia:

  • No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades (“botellón”) a la via pública.
  • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d'espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s'ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
  • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d'1,5 m. També s'ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
  • Per a l'elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l'elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari  i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l'elaboració, atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte.  No s'han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d'higiene i preparació d'aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Hàbits d'hgiene.
  • No es pot fer l'activitat de 'truc o tracte' per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
  • Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
  • Cal recordar que una màscara d'una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
  • Als cementiris cal respectar sempre l’aforament de màxim 1 persona per cada 2,5 m2 i no s’hi pot menjar ni beure.
Publicat el 14.10.2020