X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Es prorroguen el gruix de les mesures de contenció de la COVID-19
Les mesures entraran en vigor dilluns 5 de juliol i es perllongaran fins al 12 de juliol


Teniu consultes o dubtes sobre temes relacionats amb la Covid-19? Contacteu amb l'oficina virtual InfoCovid, de dilluns a divendres, de 16 a 20h, trucant al 663 816 709, o  bé enviant un correu electrònic a infocovid@svmontalt.cat

El DOGC ha publicat dissabte 3 de juliol la resolució que prorroga el gruix de les mesures de contenció davant la Covid-19, aprovada el dia anterior pel Procicat. Entren en vigor dilluns 5 de juliol i tindran vigència fins a l’11 de juliol.

La nova resolució només ha introduït canvis en els àmbits del teletreball i de l'esport:

Ja no és obligatori limitar la mobilitat laboral

La nova resolució recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan, per la naturalesa de l'activitat laboral, sigui possible.

Competicions esportives

El desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya s’ha de realitzar d’acord amb el que preveu el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya

Ús de la mascareta

Des del 26 de juny s'ha flexibilitzat l'ús de la mascareta en espais públics a l'aire lliure. A l'exterior, no és obligatòria sempre que hi hagi una distància de, com a mínim, 1,5 metres entre persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència. Per contra, continua sent obligatòria en espais tancats d'ús públic (biblioteques, teatres, sales de concert, etc.) i en espais tancats oberts al públic, com botigues, supermercats i establiments similars. 

Aquesta mesura, aprovada per Consell de Ministres en sessió extraordinària el 24 de juny, es suma a les vigents des del 21 de juny a Catalunya establertes per la Generalitat.

Activitats socials

  • S'aixeca la prohibició de trobades de més de 10 persones.
  • Tant en l'àmbit públic com privat. Passa a ser una recomanació. Es demana a la població que eviti les aglomeracions.
  • A més, a les festes majors i altres festes populars, es permet l'apertura de pistes de ball amb mascareta.

Oci nocturn
Es reobre de forma gradual.

  • Amb registre obligatori (les dades s'han de guardar durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de codi-19).
  • L'horari de tancament és com a màxim a les 3.30 h
  • L'aforament permès a interiors és del 50%
  • La disposició dels clients ha de limitar grups màxims de 6 persones en interiors i 10 a l'exterior, garantint la distància física d'1,5 mentres entre diferents grups
  • Queda permès el ball (amb mascareta)

Restauració

  • 6 persones per taula a interior. 10 a terrasses (llevat que pertanyin a la bombolla de convivència)

Extraescolars

  • Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d'esport escolar.
  • S'elimina la limitació de 10 persones màxim.
  • Es poden realitzar d'acord amb el Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per covid-19 en relació amb les activitats extraescolar i les colònies i sortides escolars

Equipaments cívics

Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries fins al 70% de l'aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars

Prohibit a la via pública si no es garanteix la distància de 2 metres entre persones. Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure.

Assemblees d'entitats

Permeses amb 70% d'aforament. De 1000 a 3000 persones segons condicions de ventilació de l'espai.

Activitats culturals

  • Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l’aforament .
  • Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguins un aforament autortizat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si s'estableixen fluxos d'accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.
  • En les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer aquelles activitats que s'ajustin als àmbits previstos.

Comerç i centres comercials

70% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. 

Esport

  • Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 70%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors. Se substitueix la cita prèvia per un control d'accés que permeti controlar l'aformanet establert i la traçabilitat de contactes.
  • Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 70%.
  • Les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autortizat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si s'estableixen fluxos d'accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3000 persones en seients preassignats.

Activitats recreatives

En les festes majors, revetlles i altres festes populars, es podran fer totes aquelles activitats que s'ajustin a la normativa prevista per a actes culturals o l'àmbit que correspongui.

Oberts: 

  • Activitats relacionades amb el joc: 70% de l'aforament amb un màxim de 500 persones (fins a 1000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d'aglomeracions).
  • Fires i parcs d'atraccions: represa d'activitat amb un aforament màxim del 50% sobre la superfície autoritzada.
  • Parcs infantil amb un aforament del 50%
  • Espais infantils lúdics d'interior amb un aforament del 50% amb restauració.

Actes civils i religiosos

Actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70% d'aforament.

Podeu visitar canalsalut.gencat.cat/coronavirus, on trobareu tota la informació més detallada i sempre actualitzada.


Mesures Covid prorrogades

Mesures Covid prorrogades

Fitxer: mesures_21_juny.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.3 MB




OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.07.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^