X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Jornada d'activitats per fomentar l'interès per l'astronomia i la ciència
Inscripcions obertes fins al 17 d'abril


Activitats gratuïtes per a públics de totes les edats, organitzades per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Planetes


L'Ajuntament ha programat un seguit d'activitats familiars per grans i petits on les manualitats i també la ciència i l'astronomia són protagonistes. Per això, us convidem el proper 19 d'abril, a partir de les 5 de la tarda a acostar-vos al Centre Cívic El Gorg i gaudir de les sessions d'un planetari científic i familiar molt especial, d'un espai de manualitats i d'una activitat d'observació astronòmica. A més, també es realitzaran tallers a les escoles Sant Jordi i Sot del Camp perquè l'alumnat pugui construir un coet.

Programa d'activitats dimecres 19 d'abril

  • PLANETARI DIGITAL  (Inscripcions obertes fins al 17 d'abril)
    • 17.00 h: Exploradors de l'espai ( +3 anys) (TOTES LES PLACES COBERTES)
      Conte educatiu immersiu sobre les estrelles, els planetes i la Lluna combinant format conte amb realitat. Ens convertirem  en astronautes i agafarem  un  coet que ens portarà fins a l'espai. Allà descobrirem com és la nostra Lluna, quants planetes hi ha i quina és l’estrella més important. A més descobrirem el cel de nit amb els dibuixets que fan les estrelles anomenades constel·lacions.
    • 17.50 h: Misteris del sistema solar (+ 7 anys) (TOTES LES PLACES COBERTES)
      Un viatge per conèixer de manera diferent i en una pantalla de 360° l’Univers que ens envolta: veurem l’astre sol de ben a prop i la lluna amb els grans cràters; observarem la caiguda d’un meteor en aquesta, descobrirem el cel estrellat amb les constel·lacions i finalment ens endinsarem en la descoberta dels planetes del nostre sistema solar.

    • 18. 40 h: La dansa del planetes (+ 7 anys)
      Sessió sobre els moviments, les formes i els colors d'aquests astres, nascuts d'una nebulosa. Són 8 planetes en un sistema solar dins una galàxia immensa plena de cossos viatgers. Tot es mou a l'Univers i de la Terra en sortirem per observar l'espectacle del nostre cel.
      INSCRIU-T'HI 
    • 19.30 h: Història de l'Astronomia (+ 12 anys)
      Aquest programa fa un recorregut pels èxits més importants de la ciència més antiga. Comença remuntant-se a l’època anterior a l’aparició del telescopi, segueix amb la revolució de Copèrnic i els descobriments amb el telescopi de Galileu.
      INSCRIU-T'HI
  • ESPAI DE MANUALITATS: de 17.00 a 20.15 h (No cal inscripció prèvia)
  • OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA: 20.15 h (No cal inscripció prèvia)
    Una observació astronòmica amb telescopis i projecció en pantalla de la nit de Sant Vicenç de Montalt. (Oberta a tots els públic)




Activitats astronomia

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.04.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^