www.svmontalt.cat

Carnestoltes bressola

El Carnestoltes és una celebració coneguda mundialment. Amb aquesta festa l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers vol fomentar la tradició, la gresca, i motivar la imaginació d’ infants i famílies, sense deixar de banda l’educació en valors.


Els docents dels centre trien una temàtica relacionada amb un  esdeveniment que sigui atractiu per a tothom, i organitzen una alteració del funcionament quotidià de l’escola durant aquest període d’abans, durant i després de la festa. Quan arriba el moment del ‘joc simbòlic’ amb el vestuari i el maquillatge, els infants deixaran volar la seva imaginació, ja que més enllà de la disfressa, per als infants és una oportunitat de coneixement d’un mateix i de l’autonomia personal, identificant els propis sentiments, però adequant-los al mateix temps a les necessitats dels companys. Alhora suposa una oportunitat per al coneixement de l’entorn, del llenguatge, de la comunicació i de la representació.


Des de l’escola se’ls hi ofereix tot un seguit de materials i es deixa al seu abast: gorres, barrets, ulleres, collarets, moneders, teles de mides variades per transformar-se en pirates i diferents personatges, fent capes de súper heroïnes i herois, faldilles, davantals...,i davant del mirall, pintar-se amb les pintures de cara entre ells o de manera individual, sempre sota l’atenta mirada de l’educadora que estarà al seu costat per ajudar-los en el que els hi faci falta, respectant sempre a l’Infant, el seu ritme, el que no es vol pintar, el que adopta el paper d’observador...


Per totes aquestes raons i per moltes més, aquesta festa pot ser una excel•lent proposta conjunta  entre famílies i escola. Així doncs, us animem a venir disfressats i tots junts passar una bona Festa de Carnaval.


Us hi esperem!

Publicat el 08.02.2019