www.svmontalt.cat


A partir del 9 de juliol, és obligatori portar mascareta, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, a la via pública, a l’aire lliure, en espais tancats d’ús públic i al transport públic.

Mascaretes obligatòries

A tot Catalunya és obligatori, des del dijous, dia 9 de juliol, a partir dels 6 anys d’edat dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, encara que sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona, i també al transport públic.

S'inclou l'obligatorietat en els establiments d'hostaleria i restauració i a les seves terrasses, quan no s'estigui consumint.


Excepcions en l'ús obligatori de mascareta

  • Infants menors de 6 anys.
  • Persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat (caldrà acreditar-ho).
  • Persones que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.
  • Tampoc no és obligatori per banyar-se a les platges o piscines ni per estirar-se a prendre el sol, però sí que és obligatori si caminem per la platja o pel recinte de les piscines

Tipus de mascareta

  • Preferentment higiènica i quirúrgica.
  • Ha de cobrir el nas i la boca (barbeta inclosa).


Segons el govern de la Generalitat, l’objectiu d’estendre l'obligatorietat de dur la mascareta a arreu és combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19. No respectar l'obligatorietat de portar la mascareta estarà sancionat amb multes de 100 euros.


Consulteu en aquest  ENLLAÇ les preguentes freqüents sobre l'ús de les mascaretes.

Publicat el 09.07.2020